7. Uluslararası İpek Yolu Forumu

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akçin: - “Türkiye ile Gürcistan arasındaki tünelin ve İstanbul Boğazı'ndan geçen tünelin tamamlanmasıyla Kazakistan’daki bir konteyneri kesintisiz olarak Avrupa’ya kadar götürebileceksiniz”

Google Haberlere Abone ol
7. Uluslararası İpek Yolu Forumu

ASTANA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Akçin, Türkiye ile Gürcistan arasındaki tünelin ve İstanbul Boğazı'ndan geçen tünelin bu yılın sonunda tamamlanmasıyla sevkiyatın Kazakistan’dan Avrupa’ya kadar kesintisiz daha kısa sürede yapılabileceğini söyledi.

Kazakistan’ın Hazar Denizi kıyısındaki Aktau kentinde gerçekleştirilen "İpek Yolu Ülkeleri Arasında Ticaretin Geliştirilmesi ve Kolaylaştırılmasında Gümrük İdarelerinin Rolü" konulu 7. Uluslararası İpek Yolu Forumu'nun ikinci gününde katılımcılar için Aktau Limanına bir gezi düzenlendi.

Geziye Akçin’in başkanlığındaki Türkiye heyetinin yanı sıra Kırgızistan, Çin ve Gürcistan’dan gümrük temsilcileri katıldı.

Gezinin ardından AA muhabirine konuşan Akçin, İpek Yolu projesi faaliyete geçtiğinde Aktau Limanının kaldırabileceği iş yüküyle ilgili inceleme yaptıklarını belirterek, limanın petrol için dizayn edildiğini ancak düzenli yaptığı gemi taşımacılığıyla İpek Yolu projesi kapsamında sevkiyatları kaldırabilecek niteliğe sahip olduğunu dile getirdi.

Akçin, "Türkiye ile Gürcistan arasındaki tünelin ve İstanbul Boğazı'ndan geçen tünelin bu yılın sonunda tamamlanmasıyla Kazakistan’daki bir konteyneri kesintisiz olarak Türkiye’ye değil Avrupa’ya kadar götürebileceksiniz." dedi.

Forum Kazakistan Maliye Bakanlığı Devlet Gelir Komitesi tarafından Türk Keneşi'nin katkılarıyla düzenlendi.


Yorumlar