6. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali

- Festivalin son gününde vatandaşlara bir tondan fazla tava ciğeri dağıtıldı -Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Edirne tava ciğerini başka şehirde yiyorsanız bilin ki o çakma tava ciğerdir. Edirne tava ciğeri sadece Edirne'de yenir"

Google Haberlere Abone ol
6. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali

EDİRNE (AA) - Edirne'de düzenlenen 6. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nde vatandaşlara 1 tondan fazla tava ciğeri ikram edildi.

Saraçlar Caddesi'ne kurulan platformda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, ciğer ustalarıyla tava başına geçerek ciğer pişirdi.

Festival kapsamında ücretsiz olarak vatandaşlara bir tondan fazla ciğer dağıtıldığını belirten Gürkan, her yıl festivalin daha güzel ve bilinir hale geldiğini dile getirdi.

Edirne tava ciğerinin asırlık gelenek olduğunu ifade eden Gürkan, "Edirne tava ciğerini başka şehirde yiyorsanız bilin ki o çakma tava ciğerdir. Edirne tava ciğeri sadece Edirne'de yenir" dedi.

Bando festivalini cuma günü başlattıklarını fakat hiçbir müzik etkinliği yapmadıklarını aktaran Gürkan ''O gün çünkü şehitlerimiz vardı. Şehitlerimize saygı nedeniyle o gün festivale katılan bando ekipleri, sadece sessiz bir şekilde yürüyüş yaptı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından ücretsiz dağıtılan tava ciğerinden almak için isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

Festival, çeşitli ülkelerden gelen bando ekiplerinin konseriyle sona erdi.

Yorumlar