6. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı

- Anadolu Ajansı ve Polis Akademisi işbirliğiyle başlatılan eğitim, 27 Mayıs'a kadar devam edecek

Google Haberlere Abone ol
6. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) ve Polis Akademisi işbirliğiyle gerçekleştirilen "6. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" başladı.

AA Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez, Polis Akademisinin Anıttepe yerleşkesindeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin verilmesinde AA ile işbirliğinde bulunanlara teşekkür etti.

Savaş Muhabirliği Eğitimi'nin çok kaliteli hale geldiğine işaret eden Sönmez, yurt dışından çok büyük medya gruplarının, eğitimlerin İngilizce ve Arapçasının verilmesi talebinde bulunduğunu belirtti. Sönmez, yurt dışından gelecek gazetecilere ve gazeteci adaylarına İngilizce eğitimin bu sene verileceğini söyledi.

Ümit Sönmez katılımcılara, "Eğitmenlerinizin söylediklerinin dışına çıkmayın. Hafife almayı kaldıracak bir eğitim değil, dikkatli olun." uyarısında bulundu.

- "Her zaman habere ve haberciye ihtiyaç olacak"

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Fatih İnal ise gördüğü ve izlediği olayların bir polis olmasına karşın kendisini de ürküttüğünü dile getirerek, "Keşke ne savaş olsa ne de savaş muhabirlerine ihtiyaç olsa. Gazeteciler hep güzel haberler verme şansına sahip olsa." dedi.

İnal, Ortadoğu'nun kalbinde geçiş noktasında bulunan bir bölgede, kargaşalar, kavgalar, savaşlar ve iç karışıklıklar olabileceğini ifade ederek, "Bunlar olmasa dahi doğal afetler ve tabiatın getirdiği bir takım sıkıntılar insanlığın başında sürekli bela olacak. Bu bela oldukça, kargaşalar oldukça da her zaman habere ve haberciye ihtiyaç olacak." değerlendirmesini yaptı.

Mevcut şartların değişmeyeceğini, bu zor şartlarda yaşamaya ve hayatta kalmaya çalışılması gerektiğini dile getiren İnal, haberin doğru usul ve yöntemlerle zamanında kitlelere ulaştırılmasının da hayati önem taşıdığını söyledi.

İnal, basın mensubunun hayatının haberden daha kıymetli olduğunu belirterek, Türkiye'de ve bir çok ülkede terör olgusu bulunması nedeniyle savaş muhabiri yetiştirmenin daha çok önem kazandığına işaret etti.

- 26 ayrı alanda eğitim verilecek

Savaş ve afetlerle ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla bugün Ankara'da başlayan eğitim, 27 Mayıs'a kadar devam edecek.

Eğitimin teorik ve uygulamalı dersleri, AA'nın tecrübeli gazetecileri ile Polis Akademisi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı uzmanları tarafından verilecek.

Eğitimler, habercilikten kişisel güvenliğe, savaş hukukundan ilk yardıma, ileri sürüş tekniklerinden suda hayatta kalmaya, kimyasal ve biyolojik saldırılardan olağanüstü durumlarda medya yönetimine kadar 26 ayrı alanda, uzman emniyet mensubu, asker ve diğer kamu görevlileri tarafından sağlanacak.

Eğitimin sonunda katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek.

Yorumlar