"55. Struga Şiir Geceleri Festivali" başladı

STRUGA (AA) - "55. Struga Şiir Geceleri Festivali", Makedonya'nın Struga şehrinde başladı. Makedon şarkıcı Konstantin Miladinov'un "Güneye hasret" şarkısını...

Google Haberlere Abone ol
"55. Struga Şiir Geceleri Festivali" başladı

STRUGA (AA) - "55. Struga Şiir Geceleri Festivali", Makedonya'nın Struga şehrinde başladı.

Makedon şarkıcı Konstantin Miladinov'un "Güneye hasret" şarkısını seslendirmesi ve festival ateşinin yakılmasıyla açılışı yapılan şiir festivaline çok sayıda şiirsever katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kültür Bakanı Elizabeta Kamçevska Milevska, Struga'nın dünyaca ünlü şairlere ev sahipliği yaptığını belirterek, şehrin medeniyetler arasında köprü görevini gördüğünü söyledi.

Festivalin Avrupa ve dünya kültürünü zenginleştirdiğine inandığını ifade eden Milevska, "Festival, hem tüm dillerdeki şiirsel değerleri ortaya koymaya yardımcı olmakta hem de şiirin dünyayı kurtaracağını söyleyen insanlığın bu evrensel rüyasını övmektedir." dedi.

Festival Müdürü Mite Stefanovski de bu yılki festival programının son derece özenli hazırlandığını söyleyerek, "Geçtiğimiz 55 yılda Struga'da 100'den fazla dilin oluşumu kutlandı. Bunlar, düzenlenen festivallere katılan 5 bin şairin diliydi." diye konuştu.

Bu arada, 29 Ağustos'a kadar devam edecek festivale 30 farklı ülkeden 32 şair katılıyor.

Öte yandan, festival kapsamında "Altın Çelenk Ödülü"nün bu yıl Kanadalı yazar Margaret Atwood'a verileceği bildirildi.

Yorumlar