5. Dünya Türk Forumu

- Forum, TASAM'ın ev sahipliğinde "Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler" ve "Türk Diasporası Vizyonu, Stratejik İletişim ve Yönetişimi" ana temalarıyla 1-3 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek - TASAM Başkanı Şensoy: - "Türk medeniyeti insanlık ve gelecek nesiller için dayanak noktası oluşturmak zorundadır"

Google Haberlere Abone ol
5. Dünya Türk Forumu

İSTANBUL (AA) - Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (TASAM) önderliğinde organize edilen 5. Dünya Türk Forumu, 1-3 Haziran'da İstanbul'da yapılacak.

TASAM'dan yapılan açıklamaya göre, 5. Dünya Türk Forumu, "Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler" ve "Türk Diasporası Vizyonu, Stratejik İletişim ve Yönetişimi" ana temalarıyla 1-3 Haziran'da düzenlenecek.

Ana temaların yanı sıra 15 farklı konunun ele alınacağı forum, Türk dünyası ve diasporalarının küresel temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Akademisyen, devlet adamı, diplomat, gazeteci, sivil toplum, düşünce ve kanaat önderlerinin bir araya geleceği forum, 1 Haziran'da, Dünya Türk Forumu Akil Kişiler Kurulu'nun 4. toplantısıyla başlayacak.

- "Dayanak noktası oluşturmalı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, enformasyon teknolojilerinde gelinen son noktanın, savaşların doğasını bile değiştirdiğini belirterek, stratejik iletişimin önemine işaret etti.

Türk dünyası ülkelerinin imajının iyileştirilmesine ve Türklük birikiminin tüm insanlığın hizmetine sunulmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Şensoy, "Medeniyetimiz kendi özgün değerlerini ve kurumlarını çağın getirdiği şartlara hitap etmeli. Türk medeniyeti insanlık ve gelecek nesiller için dayanak noktası oluşturmak zorundadır." değerlendirmesinde bulundu.

- Kızıl Elma 11 kategoride verilecek

Geleneksel olarak verilen Türk Dünyası Kızıl Elma Ödülleri ise bu yıl "özel", "devlet", "diplomasi", "iş", "bilim", "kültür", "sanat", "teknoloji", "strateji", "spor", "kamu diplomasisi" kategorilerinde sahiplerini 2 Haziran'da düzenlenecek törenle bulacak. Törende Nogay Türkü, halk müziği sanatçısı ve ozanı Arslanbek Sultanbekov konseri ve Kazakistan Hanum Ajansı'nın sunacağı bir defile gerçekleştirilecek.

Ressam Alibek Koylakaev'in "Sessiz Söz", ressam Murat Erkan'ın "Anadolu’nun Altın Çağı; Selçuklu'nun Altın Yüzü" temalı sergileri de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yorumlar