40 gündür kayıp olan oğlunu arıyor

- Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki evinden 40 gün önce ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Alihan Yüksel'in annesi, oğlunu Gaziantep'te arıyor - Anne Yüksel: "Hatay'a bilet aldığı için Suriye'ye geçmiş olabileceğinden şüpheleniyoruz"

Google Haberlere Abone ol
40 gündür kayıp olan oğlunu arıyor

GAZİANTEP (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki evinden 40 gün önce ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki Alihan Yüksel'in annesi, Suriye'ye geçtiğinden şüphelendiği oğlunu Gaziantep'te arıyor.

Anne Şenel Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi oğlunun 40 gün önce evden çıktığını ve kendisinden bir daha haber alınamadığını söyledi.

O sırada kendisinin Gaziantep'te olduğunu, eşini arayıp oğlunu sorduğunda, Alihan'ın gece eve gelmediğini öğrendiğini anlatan Yüksel, "Aslen Gaziantepliyim. Alihan'ın kaybolduğu gün de buradaydım. Alihan hiç evden çıkmazdı. Eşime hemen polise başvurmasını söyledim. Ben de hemen Sapanca'ya döndüm. Birkaç gün önce babasıyla tartışmış. Babası ya okula ya da askere gitmesini, evde oturmamasını söylemiş. O da babasına 'yakında gideceğim benden kurtulacaksınız' demiş. Evden çıkarken yanına küçük bir valiz almış. Arkadaşları onu otogara bırakmış. Otogardan Hatay'a bilet almış." diye konuştu.

Oğlundan bir iz bulmaya çalışırken Gaziantep'teki akrabalarının yanında kalan Yüksel, kayıp başvurusu yaptıklarını ancak yapılan incelemeden henüz sonuç alınamadığını dile getirerek, "Ben de kendi çabamla aramaya başladım. Eşim de Hatay'a gitti. Alihan'ın otobüse binerken görüntüsü var ancak Hatay'da onunla ilgili bir görüntüye ulaşamadık. Burada da ilgili yerlere başvurdum. Ne yapacağımı, nereye gideceğimi şaşırdım. İçim yanıyor. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın." dedi.

Yüksel, oğlunun Suriye'ye savaşmaya gittiğinden endişelendiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Suriye'deki durumla yakından ilgileniyordu. Bize 'Suriye'deki çocukları görmüyor musunuz? Siz rahat yatabiliyor musunuz' diyordu. Videoları seyrediyordu. Suriye’deki muhaliflerin, Türkmenlerin videolarını seyrediyordu ama biz gideceğinden hiç şüphelenmedik. DEAŞ'a bilerek katılacağını sanmıyorum. Belki kandırmışlardır. Gitmeden 2 gün önce konuşmuştum. Motosikletini ve yürüyüş bandını sattığını söyledi. Ben de 'oğlum paranı sakla üstüne ilave eder sana araba alırız' dedim. O da 'Anne seni çok seviyorum' dedi. Bu son konuşmamızdı. Oradan aldığı parayı da cebine koyarak gitmiş. Cep telefonunu evde bırakmış sadece sim kartını almış ama ona da ulaşılamıyor. Hatay'a bilet aldığı için Suriye'ye geçmiş olabileceğinden şüpheleniyoruz. Ne gecem gece ne gündüzüm gündüz. Yanıp kavruluyorum. Görenler, bilenler bir haber versin. Oğlum en azından bir arasa, haber gönderse iyi olduğunu söylese bile yeter. Aileler çocuklarını takip etsin, ne yaptıklarını kontrol etsinler. Bizim gibi kimsenin canı yanmasın istiyorum."


Yorumlar