"4. Uluslararası Türk Şöleni"

- Erzurum'da, Güneş Vakfınca düzenlenen şölen, 18 ülkeden yaklaşık 300 bilim adamı, sanatçı, edebiyatçı ve sporcunun katılımıyla başladı - Şölen kapsamında AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır'ın da katıldığı yürüyüşte, eski Osmanlı hanedanlığının mensubu Osman Selahaddin Osmanoğlu güzergahı at sırtında katetti - Bakan Bozkır: - "Terör, Türkiye Cumhuriyeti'ni korkutamayacaktır, Türkiye Cumhuriyeti terörü korkutacaktır. 18 ülkenin bayraklarıyla, önde Osmanlı hanedanının temsilcisi atın üzerinde, dadaşlarımız atın üzerinde. Mehteran bölüğümüz önümüzde. Terörü biz korkutmayacağız da kim korkutacak"

Google Haberlere Abone ol
"4. Uluslararası Türk Şöleni"

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Güneş Vakfınca düzenlenen 4. Uluslararası Türk Şöleni, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın da katıldığı "bayrak yürüyüşü" ile başladı.

Türk nüfusunun yaşadığı 18 ülkeden yaklaşık 300 bilim adamı, sanatçı, edebiyatçı ve sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şölenin açılışına, resmi programında olmamasına rağmen Bozkır da iştirak etti.

Şölenin açılışı, Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Yakutiye Medresesi'ne kadar 18 ülkenin bayraklarıyla yapılan yürüyüşle gerçekleştirildi.

Mehteran ve Korkut Ata Atlı Spor Kulübünden atlıların eşlik ettiği yürüşte, eski Osmanlı hanedanlığının mensubu Osman Selahaddin Osmanoğlu ve eski Erzurum Milletvekili Rasim Cinisli, güzergahı at sırtında katetti.

- "Teröre karşı verilecek en güzel mesajlardan biri"

Bozkır, şölen kapsamında Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen resim sergisinin açılışında, başka etkinlikler için geldiği Erzurum'da, çok anlamlı, göğsü kabartan, geleceğe güvenle bakılması noktasında daha fazla güç veren bir organizasyonda bulunmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin huzurunu kaçırmak, insanların güvenini tehdit etmek isteyen vatan hainlerinin olduğu bir ortamda, düzenlenen etkinlikle, teröre karşı en güzel mesajlardan birinin verildiğini dile getiren Bozkır, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti, vatanı ve bayrağı uğruna şehit olmuş insanlarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Bugün burada vermiş olduğumuz mesajla şehitlerimize saygılarımızı sunuyoruz. Terör, Türkiye Cumhuriyeti'ni korkutamayacaktır, Türkiye Cumhuriyeti terörü korkutacaktır. Böyle bir toplulukla verilen mesaj budur. 18 ülkenin bayraklarıyla, önde Osmanlı hanedanının temsilcisi atın üzerinde, dadaşlarımız atın üzerinde. Mehteran bölüğümüz önümüzde. Terörü biz korkutmayacağız da kim korkutacak? İnşallah önümüzdeki yıllarda da böyle güzel birlikteliklerle bir arada olmayı arzu ediyorum. Dördüncüsünü idrak ettiğimiz bu toplantının beşincisi, onuncusu da sağlık ve kardeşlik içinde bir arada idrak edilecektir."

- "Türk tarihini gözler önüne sunmuş oluyoruz"

Güneş Vakfı Genel Başkanı Alpaslan Ceylan ise 2007'de ilkini düzenledikleri Türk Şöleni ile başlattıkları tohum ekme işinin, bugün yeşeren bir fidana dönüştüğünü gördüklerini söyledi.

Şöleni, Türk dünyası kültür başkentlerinden Erzurum'da yaşatmaya çalıştıklarını belirten Ceylan, şöyle konuştu:

"Şölende Türk dünyasının müzik toplulukları ve atlı okçuları gösterilerini yapacak. Biz, Dede Korkutlardan, Korkut Atalardan, Ahmet Yesevilerden başlayan süreci Erzurum'da devam ettirmek istiyoruz. Bu da bizi mutlu kılıyor. Bugün Erzurum için çoşkulu bir gün. Bayrak şöleniyle, Selçukluları anma, Göktürk'ten, Hun'dan, Osmanlı'dan, Selçuklu'dan Anadolu'ya Türk tarihinin bir göstergesini burada sunmuş oluyoruz."

Osman Selahaddin Osmanoğlu da Erzurum'un, tarihiyle Anadolu'da önemli şehirler arasında bulunduğunu vurguladı. Osmanoğlu, tarihte burayı kim idare etmişse Anadolu'ya hakim olduğunu kaydetti.

Bayrak yürüyüşü ve şölen açılışına, Kırgızistan Spor Bakanı Bekir Seyhşenkul Turdumambetovich, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt da katıldı.

Yorumlar