4. Köyceğiz Geleneksel Yağlı Güreşleri

- Muğla'da 4'üncüsü düzenlenen etkinlikte başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı

Google Haberlere Abone ol
4. Köyceğiz Geleneksel Yağlı Güreşleri
MUĞLA (AA) - Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde İsmail Balaban başpehlivan oldu.
Kazancı festival alanında düzenlenen güreşlere, 13 kategoride 300 güreşçi katıldı. Başpehlivanlık için İsmail Koç ile İsmail Balaban karşılaştı. Rakibini yenen Balaban, başpehlivanlığı kazandı. Güreş ağalığı ise 60 bin lira ile Salih Birinci'de kaldı.
Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı konuşmada ata sporu yağlı güreşe çok önem verdiklerini söyledi. Yiğitlerin olduğu ülkenin güçlü bir ülke olacağını belirten Çiçek, "Biz her zaman bu yiğitlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu meydanlar boş kalmayacak, birlik ve beraberlik içinde bayrağımız her zaman dalgalanacaktır." dedi.
Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ise güreşçilerin çoğunun Kırkpınar'ın seçkin isimlerinden olduğuna işaret etti. Köyceğiz halkı olarak spora çok değer verdiklerini dile getiren Ceylan, "Bir yıl önce kurduğumuz güreş kulübü ile Ege'de ve tüm Türkiye'de sesimizi duyuruyoruz." diye konuştu.
Başpehlivanlığı kazanan Balaban, çok mutlu olduğunu ifade ederek üst üste birinci olarak altın kemer almak istediğini kaydetti.
Dereceye giren sporcuların madalyaları, törenle verildi.

Yorumlar