39. Afrika Birliği Meclis Başkanları Konferansı

- Fas Danışmanlar Meclisi Başkanı Bin Şemmas, terörle mücadele konusunda Afrika ülkeleri arasında ve uluslararası düzeyde entegrasyonun sağlanması çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
39. Afrika Birliği Meclis Başkanları Konferansı

RABAT (AA) - Fas Danışmanlar Meclisi Başkanı Hekim bin Şemmas, terörle mücadele konusunda Afrika ülkeleri arasında ve uluslararası düzeyde entegrasyonun sağlanması çağrısında bulundu.

Fas'ın ev sahipliği yaptığı 39. Afrika Birliği Meclis Başkanları Konferansı, 15 meclis başkanının da aralarında bulunduğu 29 parlamento temsilcisinin katılımıyla başkent Rabat'ta Danışmanlar Meclisi'nde başladı.

Konferansın açılış oturumunda konuşan Bin Şemmas, terör tehlikesinin ortak bir sorun olduğuna dikkati çekerek, bu konuda Afrika ülkeleri arasında ve uluslararası düzeyde entegrasyonun sağlanması ve ortak çalışmaların öncelikleri arasında olması gerektiğini ifade etti.

Terörle mücadele çabalarının birbirine paralel ve eş zamanlı yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Bin Şemmas, güvenlik önlemlerinin vazgeçilemez bir ihtiyaç olduğunu ve bu alandaki tedbirlerin yeterli olmadığını belirtti.

Güvenlik önlemlerinin daha fazla güçlendirilmesi ve artırılması gerektiğini kaydeden Bin Şemmas, geniş ölçekte radikal eğilimleri önlemesine yönelik programların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Bin Şemmas, "teröristlerin tuzağına düşülmemesinin gerektiğine" işaret ederek, bu tuzağın demokratik toplumların temelini oluşturan değerlerden kademeli olarak vazgeçmeye kışkırtmak olduğunu aktardı.

Yorumlar