33 dilde barış türküsü seslendirilecek

- Siirt'te lise öğrencilerinin oluşturduğu Anadolu'nun Gençleri Korosu, Türkiye'de kullanılan 33 dil ve lehçede barış ve kardeşlik türküleri seslendirilecek - Müzik öğretmeni Yılmaz: - "Konserle Türkiye'de bu kadar çok etnik grubun bir arada güzelce yaşadığını ifade etmek istiyoruz" - "Biz Anadolu'nun, Anadolu'da bir arada yaşayan güzel gençleriyiz"

Google Haberlere Abone ol
33 dilde barış türküsü seslendirilecek

SİİRT (AA) - ZEKERİYA GÜNEŞ - Siirt'te öğrencilerinin oluşturduğu "Anadolu'nun Gençleri" korosu, Türkiye'de kullanılan 33 dil ve lehçede barış ve kardeşlik türkülerini seslendirecek.

Siirt Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görevli müzik öğretmeni Cemile Yılmaz öncülüğünde farklı liselerden 16 öğrencinin yer aldığı koro, Türkiye'de farklı dil ve lehçeleri konuşan insanların bir arada yaşadığını ifade etmek amacıyla konser vermeyi karalaştırdı.

Yaklaşık bir yıldır süren hazırlık çalışması ardından 17 Mayıs'ta Siirt Üniversitesi yerleşkesinde ilk konserine çıkacak koro, Türkçe, Uygurca, Kürtçe, Boşnakça, Arnavutça, Gagavuzca, Arapça, Çerkezce, Ermenice, Kırımca, Tatarca, Romanca, Lazca, Safaratça, Hemşince, Süryanice, Zazaca, Türkmence, Yunanca, Gürcüce ile Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan Türkçesi'nin de aralarında bulunduğu 33 dil ve lehçedeki türkülere ses verecek.

- "Daha güzel yaşayabileceğimizi duyurmak istiyoruz"

Müzik öğretmeni Yılmaz, AA muhabirine Türkiye'nin 33 dilde ve lehçede konuşan insanların bugüne kadar bir arada huzur içerisinde yaşadığını belirterek, bu kardeşliği öne çıkarmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Verecekleri konser ile "farkındalık" yaratmaya çalıştıkları vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bu kadar çok etnik gruba mensup insanların bir arada güzelce yaşadığını ifade etmek istiyoruz. Bu farkındalığı herkese göstermek istedik. Uzun süredir bu konser için çalışıyoruz. Vermek istediğimiz mesaj, bu ülkenin insanları olarak hep beraber yaşamayı başarabildiğimizi ve daha güzel yaşayabileceğimizi duyurmak istiyoruz."

- "Anadolu'nun bir arada yaşayan güzel gençleriyiz"

Yılmaz, Anadolu ruhu ile yola çıktıklarına dikkat çekerek, "Hep birlikte bu ülkede kardeşçe güzel yaşamak istiyoruz. Biz Anadolu'nun gençleriyiz ve Anadolu'nun bir arada yaşayan güzel gençleriyiz." dedi.

Korodaki öğrencilerden Hatice Aydın da Türkiye'deki bütün etnik grupların, aralarında sorun olmadan yaşadığı mesajını vermek isteklerini söyledi. 33 dil ve lehçeyi konuşan insanların ve Türkiye'nin sesi olduklarını ifade eden Aydın, koroda yer aldığı için mutlu olduğunu aktardı.

Yorumlar