32. İSEDAK Toplantısı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) - "Yarın Avrupa Parlamentosu'nda bir toplantı olacak ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Peşinen ifade etmek isterim ki, şu anda buradan söylüyorum, ekranları başında izleyen tüm dünyaya sesleniyorum: Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" - "15 Temmuz gecesi demokrasi ve istiklali için canlarını ortaya koymuş bir milletin iradesini hiçbir terazi tartamaz. Bu ülkenin istikrar ve istikbal mücadelesi orada ellerin havaya kalkıp inmesiyle kesintiye uğrayacak değildir. Bu millet tatlı su demokratı olmadığını, iradesine, özgürlüğüne ve onuruna sahip çıkmak için gerekirse canını feda edebileceğini 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu oylamanın siyasi bir bağlayıcılığı olmasa da açıkçası verilmek istenen mesajı benim hazmetmem mümkün değildir. Avrupa Parlamentosu'nun böyle bir oylamaya gitmeye tevessül etmesi dahi terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin, onların yanında saf tuttuğunun ifadesidir" - "Bu örgüt, günümüzün neo haşhaşileridir. Eğitim, diyalog, hayır, hizmet gibi kavramların perdesini kaldırdığınızda göreceğiniz şey nedir biliyor musunuz? Riyadır, iftiradır, hırsızlıktır, sapkınlıktır, kindir, kandır. Ülkemizde son yıllarda işlenen siyasi cinayetlerden terör hadiselerine, ekonomik manipülasyonlardan yolsuzluklara kadar birçok hadisenin arkasında bu örgütünün olduğunu artık çok daha iyi görüyoruz. Nasıl DEAŞ, PKK, El-Kaide, Boko Haram ve Eş-Şebab ile mücadele ediyorsak FETÖ ile de aynı kararlılıkla mücadele etmeliyiz" - "15 Temmuz gecesi büyük bedel ödeyen milletimiz, Batı tarafından insafsız eleştirilere, haksız ithamlara muhatap oldu. Demokrasiye sahip çıkan bu millet, taltif edilmek yerine adeta cezalandırılmaya çalışıldı. Bu çifte standartlı, ikiyüzlü tutum halen devam ediyor. Türkiye'ye yönelik algı operasyonları azalmak yerine artıyor"

Google Haberlere Abone ol
32. İSEDAK Toplantısı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Avrupa Parlamentosu'nda yapılacak toplantıya ilişkin, "Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Peşinen ifade etmek isterim ki, şu anda buradan söylüyorum, ekranları başında izleyen tüm dünyaya sesleniyorum: Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur." dedi.

Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 32. toplantısının açılış oturumundaki konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında F-16 ve helikopterlerden yağan bombaların, silahlarla taranan milletin kaçmadığını, tam tersine bunların üstüne gittiğini söyledi.

Milletin onların üstüne giderken şehadeti, Rabbin vaadini ve halkın geleceği ile demokrasiye olan inancı gördüğünü ifade eden Erdoğan, Karaçi'den Cape Town'a, Mogadişu'dan Kuala Lumpur'a, Endonezya'dan Avrupa'ya kadar dünyanın her köşesinde milyonlarca Müslüman'ın tıpkı 100 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi dua ettiğini, gözyaşı döktüğünü ve meydanları doldurduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizin kadirşinaslığınızı, bu vefanızı asla unutmayacağız. Manevi desteğinizin FETÖ ile mücadelemizde izahata dönüşerek sürdüğünü görmekten de ayrıca memnuniyet duyuyorum." diye konuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin Taşkent'deki Dışişleri Bakanları Konseyi'nde oy birliğiyle FETÖ'yü terör örgütü ilan ettiğini dile getiren Erdoğan, Çad, Gine, Pakistan, Gabon ve Türk cumhuriyetleri gibi birçok ülkenin de kadirşinaslığa ve kardeşliğe yaraşır kararlar almaya başladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şunu burada bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum; Fetullahçı Terör Örgütü ve kendinin mehdi olduğu hezeyanına kapılan Pensilvanya'daki elebaşı, sadece Türkiye için değil, bir şekilde sızdıkları tüm ülkeler için büyük bir tehdittir. Bu örgüt bulundukları ülkelerde, o ülkelerin yöneticilerinin çocuklarını kendi okullarında okutuyor mu? Büyük bir çoğunlukla okutuyor. İleri gelenlerin çocuklarını okutuyor mu? Okutuyor. Unutmayın, bu çocukların hepsi yarın o ülkenin, devletin üst makamlarında görev alacaklardır. Belli yerlere geleceklerdir. Hatta gelmeye başladılar. Bir devlet başkanı dostum öyle dedi. 'Yahu benim özel kalemime girmiş, ben bilmiyordum. Siz söyledikten sonra bunu öğrendim.' Bu ne demektir? Bomba hareme girmiş. En hassas yere girmiş. Orada ne oluyor, ne bitiyor, her şeyi oradan takip ediyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kardeş ve dost olarak yaşanılan bu darbeyi anlatmak zorunda olduklarını, çünkü Türkiye'de bu örgütün 40 yıl çalıştığını, bu sürede silahlı kuvvetlere, polis ve adalet teşkilatına, bakanlıklara sızdığını söyledi.

Bunun ardından da darbe girişiminin adımını attıklarını belirten Erdoğan, "Bu örgüt, günümüzün neo haşhaşileridir. Eğitim, diyalog, hayır, hizmet gibi kavramların perdesini kaldırdığınızda göreceğiniz şey nedir biliyor musunuz? Riyadır, iftiradır, hırsızlıktır, sapkınlıktır, kindir, kandır. Ülkemizde son yıllarda işlenen siyasi cinayetlerden terör hadiselerine, ekonomik manipülasyonlardan yolsuzluklara kadar birçok hadisenin arkasında bu örgütün olduğunu artık çok daha iyi görüyoruz. Nasıl DEAŞ, PKK, El-Kaide, Boko Haram ve Eş-Şebab ile mücadele ediyorsak FETÖ ile de aynı kararlılıkla mücadele etmeliyiz. FETÖ'nun bertaraf edilmesinde yaşanan her gecikme, kaybedilen her an çok daha büyük sıkıntılara sebep olacaktır." diye konuştu.

- "Çifte standartlı, ikiyüzlü tutum devam ediyor"

Erdoğan, Türkiye olarak Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı ve TİKA ile beraber, devlet kurumları, gerekse sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kardeşin halinden yine kardeşin anlar. Maalesef sizlerin sergilediği dayanışmanın onda birini pek çok Batılı kurum ve kuruluş göstermedi. 15 Temmuz gecesi büyük bedel ödeyen milletimiz, Batı tarafından insafsız eleştirilere, haksız ithamlara muhatap oldu. Demokrasiye sahip çıkan bu millet, taltif edilmek yerine adeta cezalandırılmaya çalışıldı. Bu çifte standartlı, ikiyüzlü tutum halen devam ediyor. Türkiye'ye yönelik algı operasyonları azalmak yerine artıyor. Yarın Avrupa Parlamentosu'nda bir toplantı olacak ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Peşinen ifade etmek isterim ki, şu anda buradan söylüyorum, ekranları başında izleyen tüm dünyaya sesleniyorum: Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. 15 Temmuz gecesi demokrasi ve istiklali için canlarını ortaya koymuş bir milletin iradesini hiçbir terazi tartamaz. Bu ülkenin istikrar ve istikbal mücadelesi orada ellerin havaya kalkıp inmesiyle kesintiye uğrayacak değildir. Bu millet tatlı su demokratı olmadığını, iradesine, özgürlüğüne ve onuruna sahip çıkmak için gerekirse canını feda edebileceğini 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu oylamanın siyasi bir bağlayıcılığı olmasa da açıkçası verilmek istenen mesajı benim hazmetmem mümkün değildir. Avrupa Parlamentosu'nun böyle bir oylamaya gitmeye tevessül etmesi dahi terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin, onların yanında saf tuttuğunun ifadesidir."

- "Samimi değiller"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda Avrupa ülkelerinin birçoğunda teröristlerin gezdiğini belirterek, Avrupa ülkelerinin birçoğunun şu anda teröristlere yardım ve yataklık yaptığını, bunların PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmelerinin samimi olmadığını söyledi.

"Zira bir tarafta PKK'yı terör örgütü ilan edeceksin, öbür taraftan terörist başının ve terör örgütünün paçavralarıyla Brüksel sokaklarında, Paris'te bunlar kol gezecekler. Türkiye'den kaçan teröristler oraların meydanlarında nutuk atacaklar. Bu nasıl samimi bir yaklaşımdır." diyen Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin değerlerine pek çok üye ülkeden daha fazla sahip çıktığının bugüne kadar sayısız ortaya koyduğunu dile getirdi.

Erdoğan, ancak Batılı muhataplardan kulağa hoş gelen sözlerin ötesinde somut bir destek görmediklerini belirterek, tam tersine taahhütlerin hiç birinin gerçeğe dönüşmediğini, verilen sözlerin yerine gelmediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benzer tecrübeleri ben sizlerin de yaşadığınızı gayet iyi biliyorum. Ama diyorum gelin artık tavrımızı ortak belirleyelim. Artık biz sömürülen ülkeler olmaktan çıkalım." ifadelerini kullandı.

Afrika ülkelerini yıllarca sömüren Batılı ülkelerin altınları, petrolleri ve kıymetli madenleri çıkarıp aldıklarını dile getiren Erdoğan, "Hala devam mı etsinler buna. Gelin artık buralarda kendi geleceğimizi hep beraber kendimiz belirleyelim." dedi.

(Sürecek)

Yorumlar