3. Uluslararası Kerkük Fuarı

- Yerli ve yabancı 60 şirketin katıldığı "3. Uluslararası Kerkük Fuarı" törenle açıldı

Google Haberlere Abone ol
3. Uluslararası Kerkük Fuarı

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde yerli ve yabancı 60 şirketin katılımıyla düzenlenen "3. Uluslararası Kerkük Fuarı" törenle açıldı.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen fuarın açılışına, İl Meclis Başkanı Rebvar Talabani, Vali Yardımcısı Rakan Said, Müstakil Sanayici, İşadamları Derneği (MÜSİAD) Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, Kerkük Yatırım Kurulu Başkanı Felah Bezzaz ile yerli ve yabancı 60 firma temsilcisi katıldı.

Kerkük Yatırım Kurulu Başkanı Felah Bezzaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Fuara sanayi, tarım, petrol ve giyim sektörlerinden oluşan yerli ve yabancı 60 firma katıldı. Söz konusu fuara önceki yıla oranla katılım az. Bunun nedeni ise Kerkük'teki güvenlik olaylarıdır. Terör örgütü DAEŞ ile kentte sıcak temaslar yaşanıyor. Bu durumun oldukça büyük bir etkisi söz konusu." dedi.

Bölgedeki güvenlik tehlikesine rağmen yabancı firmaların fuara katıldığına işaret eden Bezzaz, Türkiye başta olmak üzere, Çin, İran ve ABD'den gelen firmaların olduğuna dikkati çekti.

MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, ''Kerkük, konumu gereği siyasi, ekonomi, ticari ve enerji bakımından Irak'ın önemli illerinden biridir. Ticari ve mali yönden bize göre kuzey illerinden daha canlıdır. Türk yatırımcılara buradan mesajım, Kerkük, yatırımınız için oldukça ideal bir kenttir. Özellikle inşaat sektöründeki firmalarımız burada iyi yer alabilirler.'' diye konuştu.

3. Uluslararası Kerkük Fuarı'nın kapıları 7 Mayıs'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Yorumlar