3. Kuala Lumpur Düşünce Forumu

- Forum, Sudan'ın başkenti Hartum'da Müslüman ülkelerden çok sayıda akademisyen ve siyasetçinin katılımıyla başladı

Google Haberlere Abone ol
3. Kuala Lumpur Düşünce Forumu

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da düzenlenen 3. Kuala Lumpur Düşünce Forumu başladı.

Müslüman ülkelerden çok sayıda akademisyen ve siyasetçinin katıldığı forumda, "doğru yönetimin şartlarını" ele alan araştırmaların inceleneceği ifade edildi.

Eski Malezya Başbakanı ve Forum Başkanı Mahathir Muhammed, açılış oturumundaki konuşmasında, Müslüman ülkelerin yaklaşık altı asırdır şikayet ettiği kötü durumun çözümü için bazı yollar araması gerektiğini söyleyerek, "Sadece başkalarını suçlamak yerine hatalarımıza dürüst bir gözle bakmalıyız. İlk hatamız, dini eğitimi unuttuk. Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetlerinin tasavvur ettiği usule uygun yaşamıyoruz." dedi.

Forum Başkan Yardımcısı, eski Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Ali Osman ise doğru bir yönetim için gerekli temel kuralın, adaleti, ihsanı emreden, zulüm ve adaletsizliği yasaklayan Allah'a iman etmek olduğunu ifade ederek, "Forum, İslam ümmetinin sıkıntıları ve düşmanlarını aşmak için gerekli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir zamanda düzenlenen bilinçli bir çalışma." diye konuştu.

Müslüman ülkelerden yaklaşık 190 siyasi ve düşünürün katıldığı forumda, doğru yönetimin şartlarını ele alan 13 araştırma tezinin incelenmesi bekleniyor. Forumun son günü olan gelecek cumartesi en başarı bulunan çalışmaya, "Mahathir Muhammed" ödülü ile 20 bin dolar verileceği ifade edildi.

2014 yılında oluşturulan Kuala Lumpur Düşünce Forumunun 4'üncüsünün Tunus, 5'incisinin Türkiye'de düzenleneceği belirtiliyor.

Yorumlar