280 KM menzilli milli füze Bora-1 envantere girdi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 280 km menzile sahip tamamen milli imkanlarla üretilen Bora-1 füzesinin envantere girdiğini söyledi. Canikli, "Şimdi daha ileri teknolojiye ve daha uzun menzile sahip Bora-2 için çalışıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
280 KM menzilli milli füze Bora-1 envantere girdi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, geçtiğimiz aylarda denemesi yapılan ilk milli füze Bora’nın daha da gelişmiş versiyonu (Bora 2) için çalıştıklarını açıkladı. Milliyet'te yer alan habere göre Canikli, testten geçirilen Bora’nın hedefleri tam isabet vurduğunu anımsatırken, Bora 2’nin detayları konusunda bilgi vermekten kaçındı. Canikli, projenin büyüklüğünü “Detaylarını anlatsam Kılıçdaroğlu’nu da, çatı adayı da, seçimi de unutursunuz” sözleriyle anlattı.

"Envantere girdi"

Canikli, TBMM’deki özel sohbetinde şunları kaydetti:

“Harika projelerimiz var. 280 km menzilli milli füzemiz Bora envantere girdi. Şimdi onun daha ileri teknolojik olanına çalışıyoruz. Detaylarını anlatsam Kılıçdaroğlu’nu da, çatı adayı da, seçimi de unutursunuz. Bora’yı en son Sinop’ta denedik. Çok başarıyla, tam isabet vurdu hedefi. Füzenin yapımı yüzde yüz bize ait. Bu füzelerde 300 km kadar atışa serbest. 300 kilometreden yukarıya çıktığınızda balistik füze sınıfına giriyor ve balistik füze kullanmanın özel kuralları var. Altına biz de imza attık bu kuralların.

Bora, hedefe giderken uydu kullanıyor. Füzelerde bulunan yön bulma aygıtları, ANS ve GPS ise Türkiye olarak üretemediğimiz tek şey. Akıllı mühimmatlarda da bunlar var. Bu iki yön bulma aygıtı 2019’un en kritik silahların hepsinde kullanılıyor. 800-900 bin kilometre hızlı giderken hedefi ve bulunduğu yeri anında takip edip isabet sağlayabiliyor. Acayip teknolojik bir alet, yani. Biz ikisini de şu anda ABD’den alıyoruz. 2019 ortasında inşallah kendimiz üretmiş olacağız. Altay tankı imzasını attım. İmza süreci tamamlanmadığı için açıklamıyorum. Artık Cumhurbaşkanımızın önünde. Sonuçlandırdık ihaleyi ve çok güzel bir proje oldu.”

Yorumlar

selman Israil rahat vurulur o zaman iyi iyi