27. Afrika Birliği Liderler Zirvesi

- 27. Afrika Birliği Liderler Zirvesi öncesinde Ruanda'nın başkenti Kigali'de NEPAD Zirvesi yapıldı

Google Haberlere Abone ol
27. Afrika Birliği Liderler Zirvesi

KİGALİ (AA) - Afrika Birliği'nin yarın başlayacak "27. Afrika Birliği Liderler Zirvesi" öncesinde, Ruanda'nın başkenti Kigali'de, Afrika'nın Kalkınması İçin Yeni Ortaklık (NEPAD) Zirvesi'nin yapıldığı bildirildi.

NEPAD Zirvesi'nin açılış oturumunda konuşan Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini Zuma, NEPAD'ın, Afrika'nın gelişmesini sağlayan altyapı, teknoloji ve ziraat alanlarında önemli rol oynadığını belirtti.

Zuma, Afrika'nın karşılaştığı zorlukların sebebini kıtada yaşanan sel ve kuraklığa bağlayarak, bu sorunun aşılması için tarım sektörünün desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Senegal Devlet Başkanı Macky Sall de konuşmasında, kıtanın kalkınması için kaynakların seferber edilmesi çağrısı yaptı. Sall, "İstenilen ekonomik dönüşüm ile sanayi devrimini gerçekleştirmek için tüm yenilenebilir ve diğer enerji kaynaklarını kullanmamız gerekiyor." dedi.

Fransa'nın Afrika'daki enerji projelerinin desteklenmesi için 2 milyar dolarlık yardım sözü verdiğini aktaran Sall, NEPAD ile Afrika Kalkınma Bankası'nın, kıtada entegrasyonun sağlanması, teknolojiden istifade edilmesi ve sanayi devriminin gerçekleşmesi için koordineli hareket etmesi gerektiğine işaret etti.

"2016: Kadın Haklarına Odaklanılan Afrika İnsan Hakları Yılı" temasıyla yarın başkent Kigali'de başlayacak ve 2 gün sürecek Afrika Birliği Zirvesi'ne üye ülkelerin liderlerinin katılması bekleniyor.







Yorumlar