26. Geleneksel Karakucak Güreş Festivali başladı

- TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç: - "Sporcusundan siyasetçisine, tüccarından sanayicisine, eğitimcisinden akademisyenine, zengininden fakirine, gencinden yaşlısına dün olduğu gibi bugün de, yarın da dik duracağız. Bileceğiz ki 15 Temmuz'u planlayan hain merkezler hiçbir zaman yakamızı bırakmayacaklar"

Google Haberlere Abone ol
26. Geleneksel Karakucak Güreş Festivali başladı


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, "Sporcusundan, siyasetçisine, tüccarından, sanayicisine, eğitimcisinden, akademisyenine, zengininden, fakirine, gencinden, yaşlısına dün olduğu gibi bugünde, yarında dik duracağız. Bileceğiz ki 15 Temmuz'u planlayan hain merkezler hiçbir zaman yakamızı bırakmayacaklar." dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Batıpark Spor Salonu çim sahada gerçekleştirilen 26. Geleneksel Karakucak Güreş Festivali, 11 ilden 560 sporcunun katılımıyla başladı.

Festivalin açılışında konuşan Güvenç, Türkiye'ye yapılan saldırıların siyaset üstü olduğunu söyledi.

Yapılan saldırıların sadece AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olmadığını belirten Güvenç, şunları kaydetti:

"Bu saldırılar bu coğrafyanın, İslam'ın, imanın kökünün kazılması savaşıdır. Onun içinde sporcusundan siyasetçisine, tüccarından sanayicisine, eğitimcisinden akademisyenine, zengininden fakirine, gencinden yaşlısına dün olduğu gibi bugün de, yarın da dik duracağız. Bileceğiz ki 15 Temmuz'u planlayan hain merkezler hiçbir zaman yakamızı bırakmayacaklar. Bunlara karşı tek gücümüz birliktir, beraberliktir, safları sıklaştırmaktır. Allah'a hamd olsun 15 Temmuz'da dünya tarihinde eşi benzeri olmayan şekilde, bir millet Yahudi aklının, üst aklın F-16'larını, tanklarını, toplarını canıyla, kanınla ezdi ve püskürttü."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da güreşin vazgeçilmez ata sporlarından biri olduğunu hatırlattı.

Bütün dünyada bilinen "Türk gibi kuvvetli" sözünün dünyaca ünlü pehlivanların eseri olduğunu kaydeden Erkoç, "Tarih boyunca Türk denince akla zekilik, yiğitlik, cengaverlik, mertlik ve güreş gelir. Dünya olimpiyatlarında en çok madalya kazandığımız güreş Türk sporunun her zaman lokomotifi olmuştur. Ülkemizde Karakucak ve yağlı güreş meydanları dünyaca ünlü pehlivanların yetiştiği er meydanlarıdır. İnsan eğitimi kadar beden eğitimi de çok önemli. Bu çocuklarımızın sağlam bedenleri olması için Büyükşehir Belediyesi olarak spora çok önem veriyoruz." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sporcular, minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde 16 sıklette karşılaşmalara başladı.


Yorumlar