24 Kasım Öğretmenler Günü

- Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: - "Bize ait değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için değerler eğitiminin eğitim öğretim sistemimizin bütününde yer almasını sağlayacağız. Değerler eğitiminden yoksun bir eğitimin yeterli olmadığı aşikardır. Milletçe bunu gördük" - "Tüm eğitim kurumlarımıza ve öğretmenlerimize bir ek görev düşmektedir. Demokrasi tarihimizde kırılma noktası olan 15 Temmuz demokrasi destanının ve iradesinin gelecek kuşaklara aktarılması gerekir. Milletimizi ebediyen bu vatanda hür yaşatacak irade budur"

Google Haberlere Abone ol
24 Kasım Öğretmenler Günü

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bize ait değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için değerler eğitiminin eğitim öğretim sistemimizin bütününde yer almasını sağlayacağız. Değerler eğitiminden yoksun bir eğitimin yeterli olmadığı aşikardır. Milletçe bunu gördük." dedi.

Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın Öğretmenler Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde verdiği öğle yemeğinde 81 ilden gelen öğretmenlere hitap etti.

Öğretmenlerin statüsünün yükseltilmesi için yaptıkları çalışmaları sürdürdüklerini belirten Yılmaz, "Sayın Başbakanım, öğretmeni en iyi siz anlarsınız. Çünkü ailenizde öğretmen var. Bana verdiğiniz ilk talimat öğretmenlerimizin toplumdaki durumunun, statüsünün, algısının yükseltilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda bir çalışma yapılması olmuştu. Bu çalışmamız devam ediyor." diye konuştu.

Eğitim ve öğretimi bir bütün olarak gördüklerini kaydeden Yılmaz, "İnsan mukaddesi olandır. Bize ait değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için değerler eğitiminin eğitim öğretim sistemimizin bütününde yer almasını sağlayacağız. Değerler eğitiminden yoksun bir eğitimin yeterli olmadığı aşikardır. Milletçe bunu gördük." ifadelerini kullandı.

Halk ozanı Kaygusuz Abdal'ın "Şu adem dedikleri / El ayakla baş değil / Adem manaya derler / Surat ile kaş değil" dizelerini hatırlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Ademdeki manayı ihmal etmemek eğitimin öncelikli görevlerinden biridir. Bunu da öğretmenlerimizle gerçekleştireceğiz. 'Kişi kendini bilmekle, irfan olmaz' derler. Evlatlarımızın kendisiyle, değerleriyle, çevresiyle barışık olmasını sağlamak, onu mutlu kılmak yine eğitimle mümkün. Sayın Başbakanım, tüm eğitim kurumlarımıza ve öğretmenlerimize bir ek görev düşmektedir. Demokrasi tarihimizde kırılma noktası olan 15 Temmuz demokrasi destanının ve iradesinin gelecek kuşaklara aktarılması gerekir. Milletimizi ebediyen bu vatanda hür yaşatacak irade budur."

Öğretmenlerin gününü kutlayan Bakan Yılmaz, emekli öğretmenlere sağlıklı ve uzun ömür diledi, ebediyete intikal eden öğretmenleri ise rahmetle andığını bildirdi.

- "15 Temmuz beni hayat arkadaşımdan ayırdı"

15 Temmuz'da şehit düşen Ramazan Konuş'un gazi eşi öğretmen Hacer Konuş da yemekte bir konuşma yaptı.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü önceden değişik şekillerde kutladığını, bu yılın ise kendisi için çok farklı bir yıl olduğunu belirten Konuş, "Şu an burada sizler birlikte olmanın hem gururunu ve heyecanını yaşıyorum, hem de biraz hüzünlü ve buruğum." dedi.

Konuş, artık sadece görsel sanatlar öğretmeni olmadığını, şehit eşi, üç yetim annesi ve aynı zamanda gazi olduğunu da vurgulayarak, "Hayatımı iki parçaya bölen o gecenin adı, 15 Temmuz. 15 Temmuz beni eşimden, hayat arkadaşımdan, can yoldaşımdan, canımın diğer parçasından koparan o gece. 3 çocuğumu yetim, beni 40 yaşımda dul bırakan o gece. 'Sabah olacak mı' dediğim o gece, o karanlık gece." sözleriyle duygularını aktardı.

Eşi şehit düştüğünde hissettiklerini, "Kocasız kalmak mı zordu yoksa vatansız kalmak mı? Sordum kendime. Evlatlarım belki babasız büyürdü ama vatansız kalmak daha zordu." sözleriyle ifade eden Konuş, konuklar tarafından alkışlandı.


Yorumlar