24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri

- Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldız: - "Kara tahtayla başlayan mücadelenin Fatih Projesi kapsamında, elektronik ortamda, akıllı sınıflarda devam ediyor olması, ülkemizin nereden nereye geldiğinin göstergesidir"

Google Haberlere Abone ol
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, "Kara tahtayla başlayan mücadelenin Fatih Projesi kapsamında, elektronik ortamda, akıllı sınıflarda devam ediyor olması, ülkemizin nereden nereye geldiğinin göstergesidir." dedi.

MEB tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Metro Sanat Galerisi'nde "Öğretmenim" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Yıldız, serginin açılışında yaptığı konuşmada, fotoğrafların MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arşivinden derlendiğini söyledi.

Sergiyi ziyaret eden vatandaşların bu fotoğraflar arasında tarihini, geçmişini ve kendisini bulabileceğini belirten Yıldız, "Bu serginin, geçmişi hatırlamaya, geleceği yeniden birlikte inşa etmeye vesile olmasını diliyorum." dedi.

Sergide geçmişten bugüne "öğretmen, öğrenci ve eğitim" konulu fotoğrafların yer aldığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Kara tahtayla başlayan bu mücadelenin Fatih Projesi kapsamında elektronik ortamda, akıllı sınıflarda devam ediyor olması, ülkemizin nereden nereye geldiğinin bir göstergesidir. Bu mücadelede emeği geçen başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet diliyor, görev başında mücadeleyi sürdüren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz."

Daha sonra, Yıldız, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ve beraberindekilerle kurdele kesti.

Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de müzik dinletisi sundu.

Sergi, 29 Kasım'a kadar ziyarete açık olacak.

Yorumlar