24. Engelliler Şenliği

-Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çelebi: "Engelli bireyler olarak bizler, aldığımız eğitime göre iş istiyoruz. Eğer hukuk fakültesi mezunuysak, hakim, kaymakam olmak istiyoruz. Devletimizin her kademesinde yer almak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
24. Engelliler Şenliği

BALIKESİR (AA) - Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, "Engelli bireyler olarak bizler, aldığımız eğitime göre iş istiyoruz. Eğer hukuk fakültesi mezunuysak, hakim, kaymakam olmak istiyoruz. Devletimizin her kademesinde yer almak istiyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesinin iş birliğiyle düzenlenen "24. Engelliler Şenliği" için Balıkesir'in Ayvalık ilçesine gelen Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemde devrim niteliğindeki yasalar sayesinde engellilerin istihdam alanlarının ciddi anlamda arttığını söyledi.

Yusuf Çelebi, engellilerin artık "Ne olursa olsun bize iş verin" şeklinde bir yakarışlarının olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Engelli bireyler olarak bizler, aldığımız eğitime göre iş istiyoruz. Eğer hukuk fakültesi mezunuysak, hakim, kaymakam olmak istiyoruz. Devletimizin her kademesinde yer almak istiyoruz. Biz diyoruz ki artık biz savcı, hakim, vali, kaymakam olmak istiyoruz. TBMM'de milletimizi temsil etmek istiyoruz. Devletler, el, ayak ile yönetilmez. Devletler akıl ile yönetilir. Biz inanıyoruz ki bu akıl da bizde var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Benim engellim öğretmen de olur, bürokrat da olur. Olur, olur bal gibi de olur' ifadesini kullanmıştır. Biz inanıyoruz ki çok değerli siyasi parti temsilcileri, genel başkanları, Cumhurbaşkanımızın bu ifadeleri doğrultusunda bünyelerindeki engelli siyasetçi sayılarını artıracaklardır. Engelliler, ülkemizdeki yönetim kadrolarında yer alabilecek ve artık kaymakam ya da vali bile olabileceklerdir."

Çelebi, hükümetin engellilere yönelik reform niteliğindeki çabalarının meyvelerini vermeye başladığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar