23. Uluslararası Adana Film Festivali'ne doğru

- Bu yıl 19-25 Eylül'de gerçekleştirilecek festivalde yarışacak filmler için başvurular başladı

Google Haberlere Abone ol
23. Uluslararası Adana Film Festivali'ne doğru

ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19-25 Eylül'de düzenlenecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde yarışma başvuruları başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, festival kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Metraj, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film ve Ulusal Öğrenci Filmleri yarışmaları için 29 Temmuz, "Adana" konulu senaryo yarışması için 5 Ağustos'a kadar başvuruda bulunulacak. Yarışma yönetmeliklerine ve başvuru formlarına "http://altinkozafestivali.org.tr" ve "http://www.adana-bld.gov.tr/duyurular.html" adreslerinden ulaşılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin önemli kültür sanat etkinliklerinden olan festival kapsamında gerçekleştirilecek yarışmalarla ilgili yönetmeliklerin yayınlandığını belirtti.

Festivale her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi ve katılım beklediklerini vurgulayan Sözlü, "Sinemayı desteklemek amacında olan festivalimizde bu yıl da dünya festivallerinden ödül almış seçkin filmler izleyici ile buluşacak. Bunların yanı sıra galalar, özel gösterim bölümleri, söyleşiler, atölyeler, konserler de sanatseverlerle buluşacak." ifadelerini kullandı.

- Ödüller

Festival kapsamında düzenlenecek yarışmalarda toplam 843 bin lira ödül dağıtılacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film" seçilen eser 350 bin lira kazanacak. Yarışmada ayrıca, Yılmaz Güney ödülü, Adana izleyici ödülü, en i̇yi yönetmen, en i̇yi senaryo, en i̇yi sanat yönetmeni, en i̇yi müzik, en i̇yi oyuncu ve en i̇yi kurgu dallarında da para ödülü verilecek.

Festivalde bu yıl da dünya sineması prömiyerleri, Akdeniz ülkeleri film seçkisi, bir ülke sineması, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, konserler, sokak etkinlikleri ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak.

Yorumlar