23. İstanbul Caz Festivali

- İKSV tarafından düzenlenen festivalin ödül töreni, 11 Temmuz'da gerçekleşecek

Google Haberlere Abone ol
23. İstanbul Caz Festivali

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nca (İKSV) düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali'nin ödül töreni 11 Temmuz'da gerçekleşecek.

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, Avusturya Kültür Ofisi bahçesinde düzenlenecek ödül töreninde, Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran'a "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" takdim edilecek.

Gecede, Ergüven Başaran'ın müzik grubu "Swing Unltd" ile çeşitli ülkelerden müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Uninvited Jazz Band de sahne alacak.

Türk hafif müziği ve cazının emektar isimlerinden Özdemir Erdoğan, festival kapsamında 12 Temmuz'da, Uniq Açık Hava Sahnesi'nde cazseverlerle buluşacak. Erdoğan, "İkinci Bahar" ve "Sevdim Seni Bir Kere" gibi klasiklerin yanı sıra geçtiğimiz yıl yayımladığı "Türkiye Jazz Tarihinde Işıksız Kalanlar" isimli albümünden şarkıları da hayranları için yorumlayacak.

Festival kapsamında, trompet virtüözü ve başka birçok enstrüman çalan Nicholas Payton 13 Temmuz'da Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde, Amerikan cazının yeni ustalarından Kamasi Washington 14 Temmuz'da Beykoz Kundura Fabrikası'nda, Hugh Coltman ve Fransız Caz Grubu French Quarter 15 Temmuz'da Uniq'te konser verecek.

Çok sayıda yerli ve yabancı ismi ağırlayacak olan festival, 25 Temmuz'da sona erecek.

Yorumlar