"21. Asar-ı Atika Müzayedesi"

İSTANBUL (AA) - İstanbul’un fethini 2 ayrı tabloyla resmeden İtalyan ressam İlario Spolverini’nin eserleri 1,8 milyon lira açılış değeriyle müzayedeye...

Google Haberlere Abone ol
"21. Asar-ı Atika Müzayedesi"

İSTANBUL (AA) - İstanbul’un fethini 2 ayrı tabloyla resmeden İtalyan ressam İlario Spolverini’nin eserleri 1,8 milyon lira açılış değeriyle müzayedeye çıkacak.

Özel koleksiyonlar ve nadide Osmanlı eserlerinin satışları ile bilinen Atika Müzayede, 4 Aralık’ta Grand Hyatt Oteli’nde "21. Asar-ı Atika Müzayedesi" düzenleyecek.

Müzayedenin en önemli parçasının İstanbul’un fethini 2 ayrı tablo ile resmeden ünlü İtalyan ressam İlario Spolverini’nin eserleri olduğunu belirten Atika Müzayede sahibi Can Önen, "Bu çift tabloların açılış fiyatı 1,8 milyon lira. Her biri 154 x 370 santimetre ebatlarında olan bu fetih tabloları çok değerli. Tabloları İtalya’dan özellikle getirttik. Çünkü bu eserler ülkemize layık. Ecdadımızın bir çağı kapatıp yenisini açan zaferini resmeden tabloların müzelerimiz süslemesini arzu ediyoruz." diye konuştu.

Müzayedede ayrıca, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve İstanbul Arkeoloji Müzesinin kurucusu ünlü ressam Osman Hamdi Bey’in kara ve kırmızı kalem portreleri 9-19 bin lira arası, matarası 15 bin lira, Sultan Abdülhamid’in cüzdanı 9 bin lira, yemek takımı 25 bin lira, Osmanlı tombak şerbet maşrapası ise 39 bin liradan başlayan fiyatlarla müzayedede yer alacak.

Müzayedede, tombaklar, biblolar, vazolar, tablolar, beratlar, fermanlar ve çeşitli objelerden 428 parça eser yer alıyor.

Yorumlar