2016 Yılı Gençlik Kampları Açılış Töreni

- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "Geçen yıl 56 bin kardeşimiz kamplara katıldı. Bu sene inşallah 70 bine çıkaracağız bunu. Hızlı bir ivme ile devam ediyoruz. 27 kampımız oldu. Bunu artıracağız"

Google Haberlere Abone ol
2016 Yılı Gençlik Kampları Açılış Töreni

KIRŞEHİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlik kamplarına ilişkin "Geçen yıl 56 bin kardeşimiz kamplara katıldı. Bu sene inşallah 70 bine çıkaracağız bunu. Hızlı bir ivme ile devam ediyoruz. 27 kampımız oldu. Bunu artıracağız." dedi.

Kırşehir’in Kaman ilçesindeki Hirfanlı Ahi Evran Gençlik Kampı alanında düzenlenen 2016 Yılı Gençlik Kampları Açılış Töreni'nde konuşan Kılıç, kampları ilkbahar, sonbahar, yarı yıl tatil gibi her dönemde yapmayı önemsediklerini söyledi.

Kaman'daki Hirfanlı Ahi Evran Kamp Alanı'nın çok farklı olduğunu belirten Kılıç, burada 133 gencin bulunduğunu, Türkiye'nin dört bir yanından gençlerin sportif ve kültürel faaliyetler yaptıklarını dile getirdi.

Kamplarda milli ve dini değerlerin verilmesinin önemine işaret eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Kamplardaki ana isteğimiz ve düşüncemiz sizlerin ülkemizin dört bir yanından buraya gelerek birbirinizi tanımanız. Geçen yıl 56 bin kardeşimiz kamplara katıldı. Bu sene inşallah 70 bine çıkaracağız bunu. Hızlı bir ivme ile devam ediyoruz. 27 kampımız oldu. Bunu artıracağız. Buradaki kültürel, sportif faaliyetleri yaparken farklı yörelerden gelen arkadaşlarımız da kendi yöresel değerlerini tanıtmalı, anlatmalıdır."

Kılıç, gençlerin, Ramazan ayını en iyi şekilde idrak ederek bayrama sağlıklı bir şekilde kavuşmalarını diledi.

Gençlerden, kamp sonunda birbirlerinin ailelerine mektup yazmalarını isteyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Bayramda ailelerinizle beraber olun. Buradan ailelerinize de bizim selamlarımızı götürün. Herkes, birbirinizin ailesine mektup yazın. Uzun olmasın. Herkes ailesinin arkadaşına mektup yazsın. Burada arkadaşıyla nasıl tanıştığını, onunla nasıl bir gelişim içinde olduğunu anlatsın. Ama elektronik mektup değil. Kağıda. Götürün ailelerinize okutun. Burada hepiniz kardeşsiniz. Nereden geldiğinizin hiç bir önemi yok. Çünkü Allah'ın huzurunda hepimiz aynıyız. Ancak yaptıklarımızla farklılığımız belki olabilir."

Yağmur nedeniyle konuşmasının bir bölümünü şemsiye tutarak yapan Bakan Kılıç için program sonunda Ahilik'te gelenek olan Şed Kuşanma Töreni düzenlendi. Ahi Baba Mustafa Karagüllü, Kılıç'a şed kuşattı. Kırşehir Valisi Necati Şentürk de Kılıç'a ok ve yay hediye etti.

Kamptaki gençler, Hirfanlı Gölü kenarında Bakan Kılıç ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılış törenine Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Koçar, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu ve ilgililer katıldı.

Yorumlar