2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) - "Bazı üniversitelerimizde, terör örgütleriyle iltisaklı grupların farklı görüşteki diğer öğrencilerimize baskı uyguladığına dair haberler alıyoruz. Eğitim öğretim hakkının, gençlerimizin eğitim öğretim özgürlüğünün engellenmesine yönelik hiçbir teşebbüse izin veremeyiz. İnşallah önümüzdeki dönem, tüm bu sorunların üzerine gittiğimiz, gereken adımları attığımız ve netice aldığımız bir dönem olacaktır. Bu konuda çok büyük sorumluluk, üniversitelerimize, üniversite hocalarımıza, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize düşüyor" - "Türkiye, 2. Dünya Savaşı sonrası yeniden şekillenen Batı Paktı'nda yer alabilmek için Cumhuriyet sonrası elde ettiklerinden dahi vazgeçebildi. Tüm zorluklara, yokluklara rağmen kurulan uçak ve silah fabrikalarının, sanayi kuruluşlarının kapılarına kendi elimizle kilit vurduruldu"

Google Haberlere Abone ol
2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı üniversitelerimizde, terör örgütleriyle iltisaklı grupların farklı görüşteki diğer öğrencilerimize baskı uyguladığına dair haberler alıyoruz. Eğitim öğretim hakkının, gençlerimizin eğitim öğretim özgürlüğünün engellenmesine yönelik hiçbir teşebbüse izin veremeyiz. İnşallah önümüzdeki dönem, tüm bu sorunların üzerine gittiğimiz, gereken adımları attığımız ve netice aldığımız bir dönem olacaktır. Bu konuda çok büyük sorumluluk, üniversitelerimize, üniversite hocalarımıza, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize düşüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Anaokullarının sayısının gün geçtikçe arttığını ifade eden Erdoğan, bu sayınını ilkokul sayısına çıkarılması gerektiğini söyledi.

Liselerde terör örgütlerine destek verebilecek derecede şuur eksikliği, milli ve manevi eğitim eksikliği olan hiçbir gencin olmaması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, üniversitelerde her görüş ve fikrin tartışılabileceğini ancak vatan haininin çıkamayacağının vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elinde silahla dolaşan gençliğin bu millete ait bir birey olamayacağına işaret ederek, "Bunlar sadece haindir. Ne işin var senin palayla, silahla. Senin tek silahının kalem ve kitap olması lazım. Bunları yaşadık ne yazık ki. Bir üniversitemizde sen nasıl oluyor da sınıf arkadaşını veya okul arkadaşını yaralayabiliyorsun. O zaman sen bu ilmi niye alıyorsun? Bunlar Yunus terbiyesi almamış. 'İlim bilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır.' Eğer bunu anlamış olsaydı, o zaman bu olmayacaktı. Tüm sıkıntı burada." diye konuştu.

Üniversitelerin sadece bilim adamı değil bunun yanında arif olanı da yetiştirmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, bunu sağlayamayan eğitim öğretim sisteminin ciddi sorun oluşturduğuna işaret etti.

- "Millet, kendi imkanlarıyla kendine düşman nesiller yetiştirilmesine müsaade edemez"

Erdoğan, öğrencilere verilecek eğitim öğretime nitelik açısından kafa yorulması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Altyapı meselesinde, bu devlet ve millet kendi imkanlarıyla kendine düşman nesiller yetiştirilmesine müsaade edemez. Milletine, bayrağına, vatanına devletine sahip çıkmayan nesiller yetiştiren bir eğitim sistemi milli de olamaz ilmi de. Bazı üniversitelerimizde, terör örgütleriyle iltisaklı grupların farklı görüşteki diğer öğrencilerimize baskı uyguladığına dair haberler alıyoruz. Eğitim öğretim hakkının, gençlerimizin eğitim öğretim özgürlüğünün engellenmesine yönelik hiçbir teşebbüse izin veremeyiz. İnşallah önümüzdeki dönem, tüm bu sorunların üzerine gittiğimiz, gereken adımları attığımız ve netice aldığımız bir dönem olacaktır. Bu konuda çok büyük sorumluluk, üniversitelerimize, üniversite hocalarımıza, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize düşüyor."

Türkiye'nin, tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini yaşadığına hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in kurduğu 1920-1923 arasındaki dönemden bu yana geçen sürede pek çok şeyin unutulmasına ve pek çok hesaplaşmanın geride bırakılmasına rağmen başka birilerinin hala yüz yıl önceki hesapları açık tuttuğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o sıkıntılı dönemde yapılan fedakarlıkların ve verilen tavizlerin yeterli görülmediğini, bu nedenle Türkiye'nin 93 yıldır rahat bırakılmadığını vurguladı.

Erdoğan, "Türkiye, 2. Dünya Savaşı sonrası yeniden şekillenen Batı Paktı'nda yer alabilmek için Cumhuriyet sonrası elde ettiklerinden dahi vazgeçebildi. Tüm zorluklara, yokluklara rağmen kurulan uçak ve silah fabrikalarının, sanayi kuruluşlarının kapılarına kendi elimizle kilit vurduruldu." diye konuştu.

- "2023 kırılma noktası olacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de, Türkiye'ye ait uçakların gömülü olduğu alanlar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda bize kendi uçağımızı yaptırtmamak için ellerinden geleni yapanlar var. Niye? Türk milleti kendi uçağını kendisi yaparsa, kendi insansız hava aracını kendisi yaparsa, zırhlı taşıyıcılarını kendisi yaparsa, tankını, topunu kendisi yaparsa 'Bu milletin önünde durulmaz.' diye düşünüyorlar. Bu vesileyle Vecihi Hürkuş'ları, Nuri Demirağ'ları ve daha nice gizli kahramanları rahmetle anıyorum. Bu meselenin bir siyasi yönü var, bir de teknik yönü var. Siyasi yönü ülkemizin bağımsızlığının, özgürlüğünün, geleceğinin belirli güçlerin insafına terk edilmiş olmasıdır. Teknik yönü ise altyapısı yok edilen bu alanlarda daha sonra yeniden varlık gösterebilmek için çok büyük fedakarlıklara katlanmak zorunda olmamızdır."

Savunma sanayisini dışa bağımlılıktan kurtarmak için 10 yılı aşkın süredir pek çok proje yürüttüklerini ifade eden Erdoğan, bu alana çok ciddi kaynak yatırıldığını aktardı.

Erdoğan, tüm çalışmalara karşın bu alanda eksiklerin ve zorlukların bulunduğunu kaydederek, "Çünkü bu tür çalışmalar uzun zaman ve kaynak gerektiriyor. Ama şimdi hamd ediyorum, biz artık mühimmatlı insansız hava aracını üretir duruma geldik. Bu artık Türkiye'nin önemli bir adımıdır. Geçtiğimiz 14 yıl Türkiye'nin silkiniş dönemiyse 2023 kırılma noktası olacaktır." ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Yorumlar