"20. Yüzyılda Uluslararası Ermeni Terörizmi Tarihi" kitabı tanıtıldı

- Moskova'da Rus tarihçi Kuznetsov'un "20. Yüzyılda Uluslararası Ermeni Terörizmi Tarihi" isimli kitabının tanıtımı gerçekleştirildi - Kitapta, Ermeni terör örgütlerinin dünyanın çeşitli ülkelerindeki eylemleri detaylı bir şekilde anlatılıyor

Google Haberlere Abone ol
"20. Yüzyılda Uluslararası Ermeni Terörizmi Tarihi" kitabı tanıtıldı

MOSKOVA (AA) - Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus tarihçi Oleg Kuznetsov'un "20. Yüzyılda Uluslararası Ermeni Terörizmi Tarihi" isimli kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.

Moskova'daki bir salonda gerçekleştirilen kitap tanıtımına yazar Kuznetsov'un yanı sıra, çok sayıda davetli ve gazeteciler katıldı.

"20. Yüzyılda Uluslararası Ermeni Terörizmi Tarihi" isimli kitapta, 1900'lü yıllardan günümüze Ermeni terör örgütlerinin dünyanın çeşitli ülkelerindeki teşkilatlanması ve eylemleri detaylı bir şekilde anlatılıyor. Kitapta, Ermeni terör örgütlerinin dünyanın 22 ülkesinde gerçekleştirdiği eylemler kronolojik sırasıyla yer alıyor. Kitapta, Rus, Amerikan ve diğer ülke arşivlerinden elde edilen belgelerin kopyasına yer veriliyor.

Kitabın yazarı Kuznetsov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu konuyla Rusya'da bir kurumda terörle mücadele yasaları üzerinde çalışırken ilgilenmeye başladığını anlatarak, çalışmasına daha sonra akademik alanda devam ettiğini ve ortaya bu kitabın çıktığını söyledi.

Kuznetsov, kitabında anlattığı uluslararası Ermeni terörizminin dünyanın çeşitli bölgelerinde güvenlik ve istikrarı tehdit eden başlıca nedenler arasında yer aldığını ifade etti.

Kitabın kısa bir süre önce Almanya'da İngilizce olarak yayınlandığı belirten yazar, Rusya'da ise üniversite kütüphaneleri başta olmak üzere okuyucuyla buluşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kitabın yayınlanmasına katkı sağlayan, Rusya'daki Azerbaycan Diasporası Üst Kurul üyelerinden Vidadi Abbasov, "Bildiğim kadarıyla dünyada bu konuda yazılan ilk kitaptır. Onun için Rusya'daki Ermeni lobisi bu kitabın çıkmasına uzun süre engel oldu. Bir buçuk senedir basıma hazır bekleyen kitap bir hafta kadar önce çıktı" dedi.

Abbasov, Ermeni terörünün bugüne kadar dünya medyasında yeterince yer almadığını vurgulayarak, "Ermeni terörizmi dünyanın 22 ülkesine zarar verdi. Bu kitap uluslararası Ermeni terörizmini anlatan dünya arşivlerine dayanarak bunun tarihini inceleyen bir eserdir." diye konuştu.



Yorumlar