"2. Uluslararası Dijital Yaşam Ortamları Kongresi" İÜ'de

- Kongre, 5 Mayıs'ta "Bilişim Sektöründe İstihdam Politikaları ve Mesleki Uygunluk" temasıyla İÜ İletişim Fakültesi'nde düzenlenecek

Google Haberlere Abone ol
"2. Uluslararası Dijital Yaşam Ortamları Kongresi" İÜ'de

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen "2. Uluslararası Dijital Yaşam Ortamları Kongresi", 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İÜ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulu, CEBIT Bilişim Eursia ile İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) iş birliği ile gerçekleştirilecek olan kongrenin teması "Bilişim Sektöründe İstihdam Politikaları ve Mesleki Uygunluk" olarak belirlendi. Kongre, 5 Mayıs'ta İÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek.

Binden fazla akademisyen, öğretmen, öğrenci, işveren, kamu/özel sektör insan kaynakları yöneticisi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya geleceği kongrede, bilişim sektöründe istihdam politikaları ve mesleki uygunluk konularına çözüm önerilerin getirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda bilişim sektöründe mesleki sınıflandırma, çalışma pozisyonları ve görev tanımları, mesleki gelişim, kariyer planlama, meslek seçimi ile ilgili kuramlar, yaklaşımlar, kişilik testleri ve envanteri, ilgi envanteri, kadın istihdamı, Türkiye'de ve dünyada mesleki rehberlik ve meslek seçimi, engelli istihdamı konuları ele alınacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İÜ Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Fatih Gürsul, "Bilişim sektöründe çalışmak isteyen lise ve üniversite öğrencileri için mesleki uygunluk yazılımını hazırladık. Bu yazılım tamamen yerel değerler ışığında hazırlandı. Yazılımı kongreye gelen tüm lise ve üniversite öğrencileri ücretsiz olarak kullanıp kişilik özelliklerine göre 40 meslekten hangisine daha uygun olduğunu görebilecektir" ifadesini kullandı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen kongreye lise ve üniversite öğrencileri ücretsiz olarak katılabilecek.

Kongreye ilişkin ayrıntılar http://2016.dlecongress.org/ adresinden öğrenilebilecek.

Yorumlar