"2. Sultanbeyli Kitap Fuarı"

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, fuar kapsamında düzenlenen etkinlikte kitaplarını imzaladı

Google Haberlere Abone ol
"2. Sultanbeyli Kitap Fuarı"

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, 2. Sultanbeyli Kitap Fuarı'nda düzenlenen söyleşi ve imza etkinliğine katıldı.

Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlenen ve her gün farklı bir yazarla imza etkinliğinin gerçekleştirildiği fuarın bugünkü konuğu olan Aktay, okuyucularıyla buluştu.

Aktay, "İslam ve Sol Tartışmaları" temalı söyleşide, "İslam ve Solun Soykütüğü" kitabından bilgiler verdi.

Yasin Aktay, yaşanılan süreçte dünya üzerinde bir ihtilal düzeni varsa, bu düzende muhalefeti temsil edecek gücü ve ruhu taşıyan potansiyelin sadece Müslümanlarda olduğunu belirterek, "Bugünün dünyasında egemenlerin düzenine itiraz eden sadece Müslümanlar var. Onun için rahatsızlık veriyor Müslümanlık." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletlerdeki temaslarına da değinen Aktay, şunları kaydetti:

"Orada iktidarlar var ama onların içinde muhalif kimse yok. İktidarlar ve onlara tabi olanlar var. Tabi olanların rahatsızlıkları, huzursuzlukları var ama hiç kimsenin gıkı çıkmıyor o sisteme karşı. İşte Cumhurbaşkanımız çıktı dedi ki 'dünya 5'ten büyüktür.' Sadece bunu söylemedi daha birçok muhalif söylemi oldu. Bütün bu muhalif söylemleriyle adeta böyle bir dünya siyasi düzeninin ana muhalefet lideri gibi durdu."

Söyleşinin ardından kitaplarını imzalayan Aktay, okurlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliğe, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar