2. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği başladı

- Çocuklara bilimi eğlendirerek öğretmek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ve 4 gün sürecek olan "Meraklı Zihinler Bilim Şenliği" Taksim Meydanı'nda başladı

Google Haberlere Abone ol
2. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği başladı

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İTÜ Bilim Merkezi işbirliğiyle yapılan "2. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği" Taksim Meydanı'ndaki festival alanında törenle başladı.

16-17-18-19 Kasım 2016 tarihlerinde 4 gün boyunca Taksim Meydanı’nda kurulan festival alanında eş zamanlı gerçekleşecek şenlik kapsamında, teatral ve görsel açıdan zengin, toplumun her kesimine hitap eden bilim gösterileri, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak bilimi öğrenme şansı yakalayacağı tematik atölye çalışmaları yapılıyor.

Şenlik alanında öğrenci proje stantları ve zeka oyunları stantları açıldı. Şenlik boyunca ayrıca alanında amatör, uzman ve profesyonel katılımcılarla bilim söyleşileri gerçekleştirilecek.

Açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ülkelerin ve toplumların bilimle ilerlediğini belirterek, "Bu işler ilimle, bilimle oluyor. O halde eğer dünyayı değiştirmek istiyorsak artık bu iş bilimle olacak, başka çare yok. İcat çıkartan çocuklara ihtiyacımız var. Keşif yapan meraklı zihinlere ihtiyacımız var. Yavrularımız yeter ki araştırsın. Çocuklara icat çıkartma demeyelim, icat çıkartsınlar. İşin püf noktası bu. İnşallah bol bol icat çıkartan, inovasyon yapan, yenilikler keşfeden ve dünyaya bizi taşıyan gençlikler ülkemizde yetişecek." dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da böyle bir etkinliğe öncülük ettiği için Beyoğlu Belediye Başkanına teşekkür ederek, "Bilimin yaşı yok. Merak insanda oldukça, bilimle beraber gelecektir." diye konuştu.

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği son sınıf öğrencisi ve gelecek yıl uzaya gidecek ilk Türk astronot Halil Kayıkçı ise uzay bilimleri hakkında bilgi vererek, "Çocuklar burada astronomiden biyolojiye, matematikten kimyaya çok küçük yaşta bunları görebiliyorlar. Belediyeye teşekkür ediyorum, önemli bir etkinlik. İlkokula gitmeden önceki hayallerimin çoğunu uzaya gitmek oluşturuyordu." ifadelerini kullandı.

Şenliğin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın ile uzaya gidecek ilk Türk olan astronot Halil Kayıkçı ve çocuklar katıldı.


Yorumlar