"2. Geleneksel Ümmet İftarı"

- Başta Suriye ve İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyadaki mazlumların yanında olmak ve Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için düzenlenen iftara katılanlara, simit, ayran, hurma ve su ikram edildi

Google Haberlere Abone ol
"2. Geleneksel Ümmet İftarı"

İSTANBUL (AA) - İslam coğrafyasında yaşanan acılara dikkat çekilmesi ve Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması amacıyla "2. Geleneksel Ümmet İftarı" düzenlendi.

Ayasofya Meydanı'nda "Sabah Namazı Devrimi Gönüllüleri" topluluğu tarafından organize edilen iftara, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, gazeteci yazar Yusuf Kaplan ve Adem Özköse ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başta Suriye ve İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyadaki mazlumların yanında olmak ve Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için düzenlenen iftara katılanlara, simit, ayran, hurma ve su ikram edildi.

İftarın ardından konuşan gazeteci yazar Özköse, bu etkinliğin amacının doymak olmadığını belirterek, "Lüks iftiralara ihtiyacımız olmadığını, insanların simitle, hurmayla, ayranla da iftar yapabileceklerini göstermek istedik. Aynı zamanda Afrika’da Müslümanlar, mazlumlar çok sıkıntı yaşıyorlar. Onların sıkıntılarını paylaşmak istedik. Diğer bir amacımız da Ayasofya’nın yeniden camiye çevrilerek ibadete açılmasına dikkati çekmek istedik. Ondan dolayı böyle bir iftar düzenledik. İnşallah, Ayasofya açılana kadar devam edeceğiz bu etkinliklerimize.’’ diye konuştu.

Yorumlar