1967 Arap-İsrail Savaşı'nın yıl dönümü

- Batı Şeria'da çok sayıda Filistinli, 1967 savaşının 49. yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi

Google Haberlere Abone ol
1967 Arap-İsrail Savaşı'nın yıl dönümü

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'da çok sayıda Filistinli, 1967'deki Arap-İsrail Savaşı'nın 49'uncu yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Savaşta İsrail ordusunun yıktığı Amvas, Yalu ve Beyt Nuba köylerinden yüzlerce Filistinli, Ramallah yakınlarındaki Beytunya kasabasında yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar, Filistin bayrakları ile "topraklarımızdan taviz vermeyeceğiz" ve "Filistinlilere toprakları dışında yurtluk verilmesine hayır" yazılı dövizler taşıdı.

AA muhabirine konuşan Beyt Nuba Derneği Başkanı Ahmed Zayid, "Bugün bu üç köyün yıkılmasının yıl dönümü. Bugün, İsrail, topraklarımızı işgal edip bizi tehcir etmeden önce buralarda güzel günler yaşadığımızı göstermeye geldik." dedi.

Savaşta köylerin hunharca yıkıldığını ve sivillerin öldürüldüğünü belirten Zayid, topraklarına geri dönme umudunu her zaman taşımaya devam edeceklerini söyledi.

İsrail sınırları içinde yer alan Er-Remle'ye bağlı Amvas ve Beyt Nuba köyleri ile Batı Şeria'nın güneybatısındaki Yalu köyü, 1967'deki savaşta İsrail askerleri tarafından yıkılmış ve halkı tehcir edilmişti.

İsrail, 5 Haziran 1967'deki savaşta Gazze, Batı Şeria, Sina Yarımadası ve Suriye'nin Golan Tepeleri'ni işgal etmişti.

Yorumlar