19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

- 19 Mayıs Atatürk'ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Tiflis'te kutlandı

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

TİFLİS (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gürcistan başkenti Tiflis'te Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğince düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü, büyükelçiliğin bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, günün önemine vurgu yaparak, "Herhalde bugün en fazla coşkuyla kutlamamız gereken günlerden bir tanesi arkadaşlar. Bugün tarihimizin belkide en önemli dönüm noktalardan bir tanesi. Yüz yıllar boyu devam eden tarihimizdeki en önemli dönemeçlerden bir tanesini 19 Mayıs 1919'da yaşadık ve gerçekten eğer ben bugün burada, sizler burada modern, güçlü bir Türkiye'nin temsilcileri ve vatandaşları olarak alnımız açık başımız dik bulunabiliyorsak bunu 19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının yaktığı o bağımsızlık meşalesine borçluyuz." dedi.

Bu önemli bayramını Gürcistan'da kutlamaktan memnun kaldığını dile getiren Gümrükçü, konuşmasının sonunda, "Ulu Önder Atatürk'ü bir kez daha sevgiyle saygıyla minnetle anıyoruz. Ona ve bağımsızlık sırasında, sonrasında ve hatta bugünlerde vatan millet için şehit olan bütün şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Ne mutlu ki bize, Atatürk gibi liderimiz var. Ne mutlu ki bizlere böyle bir vatanda doğmuşuz." ifadesini kullandı.

Program eğitimlerine Gürcistan'da devam eden Türk öğrencilerin hazırladığı konserle devam etti.



Yorumlar