19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

- Milli serbest dalış sporcusu Birgül Erken, İstanbul Akvaryum'da tüpsüz dalış gösterisi yaptı

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

İSTANBUL (AA) - Milli serbest dalış sporcusu Birgül Erken, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Florya'daki İstanbul Akvaryum'da tüpsüz dalış gösterisi gerçekleştirdi.

Serbest dalış branşında Türkiye şampiyonu ve Türkiye rekortmeni olan Birgül Erken, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Akvaryum'un desteğiyle ve ev sahipliğinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün deniz yoluyla başlattığı milli mücadele ve zafere atfen dalış gösterisi yapacağını söyledi.

Müzik eşliğinde dans koreografisi eşliğinde sanatı ve sporu bir araya getireceklerini ifade eden Erken, dalışın canlıların yaşamıyla uyumlu olduğunu anlattı.

Birgül Erken, "Ben kendimi en iyi hissettiğim yerde yani sudayım. Milli bir sporcu olarak ülkemi temsil ediyorum. Bayrağımızı en yükseğe taşıma adına mücadele veriyorum. Gençlere de örnek olmak adına spora, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na mesaj vermek istedik. Dalış etkinliğimizde koreografimizi, ulusumuzun karanlıktan aydınlığa çıkmış olmasını ekranlara yansıtacağız. Projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Erken, daha sonra İstanbul Akvaryum ana tankının önünde dalış kıyafetlerini giyerek, tüpsüz dalış yaptı. Ziyaretçiler tarafından da ilgiyle izlenen sualtı gösterisinde Erken, istiklal mücadelesinin anlatıldığı, akvaryum dalgıçlarının ve tehlikeli deniz canlılarının bulunduğu tankta tarihsel uyanış hikayesini canlandırarak, izleyicilere görsel şov sundu.

Milli serbest dalış sporcusu Erken'in, görsel şovun sonunda, su altında Türk bayrağı ile ay-yıldız sembolleri çıkarması izleyicilerden alkış aldı.

Yorumlar