"19. Çevre Etkinlikleri Şöleni ve Ödül Töreni"

- Bağcılar'da çevre bilincini geliştirmek, korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada çeşitli kategorilerde dereceye girenlerin ödülleri verildi

Google Haberlere Abone ol
"19. Çevre Etkinlikleri Şöleni ve Ödül Töreni"

İSTANBUL (AA) - Bağcılar’da çevre bilincini geliştirmek, korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 19. Çevre Etkinlikleri Çevre Şöleni ve Ödül Töreni, Bağcılar Belediyesi Kirazlı metro alanında yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri ile Bilgi Evleri öğrencilerinin, geri dönüşümden elde edilen ürünleri tanıttıkları defile alkış topladı.

Öğrencilerin Hint dansı ve halk oyunları ilgiyle izlenirken program sonunda çevre konulu sportif, sosyal ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede çevre bilincinin gelişmesi amacıyla projeleri hizmete sunduklarını, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bilgilendirici ve öğretici etkinliklere imza attıklarını belirtti.

Çağırıcı, çevrenin korunmasına yönelik eğitim çalışmalarının önemine de dikkati çekerek, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü camiamız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile 12 ay boyunca güzel çalışmalar ortaya koyuldu." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de çevreye duyarlılığın ortaya çıkarılması ve yaşatılması için etkinlikler düzenlendiğini belirterek, çevrenin çocuklardan ödünç alındığını bildirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise Bağcılar Belediyesinin 19 yıldır çevre adına önemli çalışmalar ortaya koyduğunu ifade etti.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerlerinin sunduğu engelsiz defilede ise geri dönüşümle elde edilen ürünlerle dikilen rengarenk kıyafetler sergilendi. Öğrencilerin sunduğu Hint dansı gösterisi de ilgiyle izlendi.

Programda okullar arasında düzenlenen "Çevre" konulu sportif, sosyal ve kültürel içerikli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törende ayrıca en iyi çevreci okul ve camiler de ödül aldı.

Uçurtma yarışmasında birinciliği elde eden minik Hayrunise Durmaz da kupa alan isimler arasındaydı.

Yorumlar