"17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali"

- Festivalin resmi açılışı, "Egemenlik ve Demokrasi Konserleri"yle yapıldı - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Akgün: - "15 Temmuz'da ülkemizin milletimizin iradesine darbe vurmaya kalkanları, demokrasiye karşı hareket edenleri, demokrasi adına, insan hak ve özgürlükleri adına şiddetle, nefretle, tüm Türkler ve Büyükçekmece halkı ve uluslararası festival komitesi olarak kınıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali"

İSTANBUL (AA) - 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin resmi açılışı, "Demokrasi Nöbeti"ne katkı amacıyla düzenlenen, "Egemenlik ve Demokrasi Konserleri"yle yapıldı.

Törene katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de konserin ardından yaptığı konuşmada, demokrasinin önemine işaret etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik Cumhuriyet ve demokrasinin bugüne kadar dimdik ayakta kaldığını aktaran Akgün, "Halkın iradesine zaman zaman müdahale olmuştur. Ancak 21. asırdayız. Halkın iradesine müdahaleyi hiçbir mantık, felsefe görüş kabul edemez. Bu nedenle 15 Temmuz'da ülkemizin, milletimizin iradesine darbe vurmaya kalkanları, demokrasiye karşı hareket edenleri, demokrasi adına, insan hak ve özgürlükleri adına şiddetle, nefretle, tüm Türkler ve Büyükçekmece halkı ve uluslararası festival komitesi olarak kınıyoruz." dedi.

Akgün, dünyanın neresinde olursa olsun halkın iradesine karşı koyanların mutlaka hak ettikleri cezayı aldığına dikkati çekti.

"Egemenlik ve Demokrasi Konserleri"nde sahne alan sanatçı Fatih Erkoç konserde, sevilen Türkçe şarkıların yanı sıra İngilizce ve Fransızca şarkıları da yorumladı.

Açılış töreninde sema ve ateşli dans gösterileri gibi farklı tür dans performansları da sergilendi.

- Festivale 37 ülkeden sanat elçisi katılıyor

Başkan Akgün, barış ve kardeşlik mesajı vermek ve sevgi bahçesi oluşturmak amacıyla, tören öncesi Kültür Parkı'nda festivalin yabancı konuklarıyla çiçek tohumları ekti. Ardından tarihi Mimar Sinan Köprüsü'ne çeşitli dünya ülkelerinin bayrakları asıldı.

Dünya Festivaller Birliği tarafından 4 kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" ödülüne layık görülen etkinliğe, 37 ülkeden, bine yakın sanat elçisi katıldı.

Festival, 6 Ağustos'ta sona erecek.

Yorumlar