16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali

- Alanya ilçesinde 3 gün sürecek festival, kortej yürüyüşüyle başladı

Google Haberlere Abone ol
16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 16. Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Günal ve Mevlüt Karakaya, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Kaymakam Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Atatürk anıtı önünden başlayan kortej yürüyüşü yapıldı.

Kortejde, TRT'nin "Diriliş Ertuğrul" dizisinin temsili oyuncuları, halk arasında "vosvos" adıyla bilinen otomobiller, mehteran takımı, kardeş şehirlerden gelen heyetler, okulların folklor ve gösteri grupları yer aldı. Yörük göçünü tasvir etmek için bazı vatandaşlar da deve üzerinde yöresel kıyafetlerle korteje katıldı.

Rıhtım Caddesi'nde son bulan kortej yürüyüşünün ardından yapılan açılışta mehteran takımı sahne aldı.

Belediye Başkanı Yücel, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, çok zengin bir program hazırladıklarını söyledi. Her yıl Alanya'ya özgü bir temayı ön plana çıkardıklarını dile getiren Yücel, bu yılki ana temanın ilçenin yerel mimarisi ve mutfak kültürü olduğunu söyledi.

Kültür, sanat, yemek ve sergi stantlarının açıldığı festivalin ilk gününde Demet Akalın, ikinci gününde Şebnem Ferah ve son gününde ise Serdar Ortaç sahne alacak.

Yorumlar