"15 Temmuz Vatan Nöbeti Kitap Tanıtımı ve Resim Sergisi"

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe katıldı - Eroğlu: - "Bu darbe girişimi aslında sadece darbe değil, milleti bölme, parçalama, Türkiye'yi işgal etme girişimiydi. Arkasında kimler var biz hepimiz biliyoruz. Tarihimizdeki en alçak, en kanlı darbe teşebbüsü bu FETÖ alçağının teşebbüsüdür"

Google Haberlere Abone ol
"15 Temmuz Vatan Nöbeti Kitap Tanıtımı ve Resim Sergisi"

İSTANBUL (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu darbe girişimi aslında sadece darbe değil, milleti bölme, parçalama, Türkiye'yi işgal etme girişimiydi. Arkasında kimler var biz hepimiz biliyoruz. Tarihimizdeki en alçak, en kanlı darbe teşebbüsü bu FETÖ alçağının teşebbüsüdür." dedi.

Eroğlu, Gaziosmanpaşa Belediyesince bir salonda düzenlenen "15 Temmuz Vatan Nöbeti Kitap Tanıtımı ve Resim Sergisi"ne katıldı. Salondaki resimleri inceleyen Eroğlu, daha sonra katılımcılara hitap etti.

FETÖ'nün darbe girişiminin ülkeyi ve milleti parçalamaya yönelik olduğunu söyleyen Eroğlu, "Bu darbe girişimi aslında sadece darbe değil, milleti bölme, parçalama, Türkiye'yi işgal etme girişimiydi. Arkasında kimler var biz hepimiz biliyoruz. Tarihimizdeki en alçak, en kanlı darbe teşebbüsü bu FETÖ alçağının teşebbüsüdür. Kanlar aktı ama milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, Başbakanımızın ve milletimizin kararlılığı neticesinde bu hunharca girişim püskürtüldü. Allah hepsinden razı olsun. Gerçekten çok önemli badire atlatıldı." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz kahramanlarıyla gurur duyduğunu belirten Eroğlu, "Milletimizin yazdığı destan dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak geçti. Ne kadar gurur duysak azdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin "son kale" olduğuna vurgu yapan Eroğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah bundan sonra kimse darbe girişimini rüyasında bile görmeyecektir. Çünkü milletimiz var. Bu kale son kale. Birtakım ülkeler, devletler bu son kaleyi yıkmak için aşağı yukarı 1699 Karlofça Anlaşmasından bu yana plan hazırlıyor. Onların bir hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. Allah'ın izniyle bu milletin bahtı açık, yıldızı parlak. 2071'de Türkiye dünyada küresel bir güç olacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın."

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasıyla ilgili de konuşan Eroğlu, referandumun bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet tarihi boyunca ortalama 17 ayda bir hükümet değişikliği yaşandığını, bunun da istikrarsızlığa sebebiyet verdiğini kaydeden Eroğlu, istikrarsızlığın ortadan kaldırılması ve daha güçlü Türkiye için katılımcıları referandumda 'evet' demeye davet etti.

Eroğlu, etkinliğe katılan 15 Temmuz gazilerine plaket verdi.

Yorumlar