"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yürüyüşte Cumhurbaşkanımızla birlikte olacağız"

- 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik: - "Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenecek olan yürüyüşe teşrifini çok önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız belki de haftada 3 kez milletiyle buluşuyor ama 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde milletiyle, şehit ailelerimizle, gazilerimizle beraber olması çok anlamlı ve değerli" - "Cumhurbaşkanımızla birlikte hep birlikte bir ve beraber olacağız. Cumhurbaşkanımızın bu programını şöyle de yorumlamak lazım. Görüyoruz ki biz 15 Temmuz'da bir ve beraber oldukça aramızdaki muhabbeti artırdıkça düşman kim olursa olsun bizi ezip geçemiyor" - "Yeni Türkiye'de yerli ve milli olmayan hiç kimsenin yeri olmadığını da öncelikle biz toplum olarak görmüş oluyoruz. Rabb'im bunlara da bir daha fırsat vermesin. Çünkü yerli ve milli olmadığınız zaman düşünceniz ne olursa olsun bir zaman sonra sapkın bir hale gidebiliyorsunuz"

Google Haberlere Abone ol
"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yürüyüşte Cumhurbaşkanımızla birlikte olacağız"

İSTANBUL (AA) - 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, "Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenecek olan yürüyüşe teşrifini çok önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız belki de haftada 3 kez milletiyle buluşuyor ama 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde milletiyle, şehit ailelerimizle, gazilerimizle beraber olması çok anlamlı ve değerli." dedi.

Şebik, 15 Temmuz'da gerçekleştirilecek programlara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz anma etkinliklerini millet olarak gerçekleştirerek şehitleri anacaklarını söyledi.

15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet, gazilere ise şifa dileyen Şebik, 15 Temmuz'un geçmiş dönemde yapılan darbelerin hiçbirisine benzemediğini vurgulayarak, "Türkiye'de şu anda yaşayan 15 Temmuz 2016 öncesi doğumlu herkes en az bir darbe yaşına göre 3 hatta 4 darbe yaşayanlar var. Bir daha Rabb'im bu ülkeye darbeler yaşatmasın ama ülkenin konumu, coğrafi değeri, önemi, yeni Türkiye'nin vermiş olduğu bu düşmana korku görüyoruz ki bu gibi alçak hareketlerin olmasına müsait bir durum söz konusu. Çünkü burayı yöneten bu coğrafyayı yönetiyor." diye konuştu.

Türkiye'deki kahramanların eksik olmaması temennisinde bulunan Şebik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni Türkiye'de yerli ve milli olmayan hiç kimsenin yeri olmadığını da öncelikle biz toplum olarak görmüş oluyoruz. Rabb'im bunlara da bir daha fırsat vermesin. Çünkü yerli ve milli olmadığınız zaman düşünceniz ne olursa olsun bir zaman sonra sapkın bir hale gidebiliyorsunuz. Düşünsenize bunlar karşılarında Türk bayrağıyla gelen insanlara tankını topuyla, elindeki mermiyle, helikopterden ateş ederek şehit ediyorlar, bunun izahı o kadar güç o kadar zor ki bu ancak dini bir sapkınlıkla olabilir."

Şebik, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde gerçekleştirilecek yürüyüşe ilişkin de "Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenecek olan yürüyüşe teşrifini çok önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız belki de haftada 3 kez milletiyle buluşuyor ama 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde milletiyle, şehit ailelerimizle, gazilerimizle beraber olması çok anlamlı ve değerli." ifadelerini kullandı.

Temsil anlamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çok önemli olduğunu aktaran Şebik, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın yanında "Hafıza 15 Temmuz Müzesi"nin de olduğunu anımsattı.

Şebik, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızla orada şehitlerimize yapacağımız dualarla yine Cumhurbaşkanımızın milletiyle beraber olması anlamında önemli. Çünkü o gün nasıl 7'den 70'e dini, dili, ırkı, mezhebi, siyasi mezhebi fark etmeksizin herkes köprüye, meydanlara koştu, yine o gün de Cumhurbaşkanımızla birlikte hep birlikte bir ve beraber olacağız. Cumhurbaşkanımızın bu programını şöyle de yorumlamak lazım. Görüyoruz ki biz 15 Temmuz'da bir ve beraber oldukça aramızdaki muhabbeti artırdıkça düşman kim olursa olsun bizi ezip geçemiyor. 'Dünya 5'ten büyüktür' dediğiniz zaman dünyada parası, gücü olan haklı değil hakikaten güçsüz de olsa parasız da olsa haklı olan kimse bunun haklı olduğunu anlatır bir cümle. Dolayısıyla 'Dünya 5'ten büyüktür ve One minute' çıkışıyla aslında dünyanın gözü başta bu coğrafyada, Türkiye'de, Cumhurbaşkanımızda."


Yorumlar