15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu, yeni binasına taşındı

- Vali Memiş: "Kendi görevleri olmadığı halde hayatlarını hiçe sayarak, hain FETÖ'cü darbe girişiminde şehit olanları hiçbir zaman unutmayacağız"

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu, yeni binasına taşındı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu yeni binasına taşındı.

Şehir merkezindeki Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu ek binasında faaliyet gösteren 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunun, tadilatı yaklaşık 400 bin liraya yapılan Karaer Mahallesi'ndeki eski Aysın Rafet Ataç İlkokulu binasına taşınması dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanetten dersler çıkarmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Kendi görevleri olmadığı halde hayatlarını hiçe sayarak, hain FETÖ'cü darbe girişiminde şehit olanları hiçbir zaman unutmayacağız." dedi.

Şehitlerin devlete, millete mal olduğunu ifade eden Memiş, "Bazı anlar vardır, o anlarda bazıları kahraman olur, bazıları da hain olur. Burada bulunan 15 Temmuz demokrasi kahramanlarından Şerife Boz, Abdullah İrgin ve Mehmet Köse, kahraman olmayı tercih etti. Bir de devletin içine, her tarafa sızan hainler var. Onları da unutmayacağız ve onları devletin bütün kademelerinden temizleyeceğiz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şerife anamız ehliyeti olmadığı halde o araca bindi, torunları için, sizler için meydanlara koştu. Mehmet kardeşimiz belki tankı ilk defa gördü, içine bindi Allah yardımcısı oldu ve o tankı kullandı. Abdullah kardeşimiz tankın önüne çıktı. Böyle vatan evlatlarımızla bu mücadeleyi hep beraber sürdürdük. Hain FETÖ örgütünün kalkışmasını, bu kahraman kardeşlerimiz bertaraf etti."

- "Anasız, babasız durulur ama vatansız durulmaz"

Şerife Boz, 15 Temmuz gecesinin çok karalık ve korkunç bir gece olduğunu söyledi.

Öğrencilerden o geceyi unutmamalarını isteyen Boz, "Okuyun, bilinçli olun. Anasız, babasız durulur ama vatansız durulmaz. O gece ben yatmış olsaydım, vatanıma ihanet etmiş olurdum." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Köse, "15 Temmuz gecesi, okuduğunu zannedip, okumayıp vatanı bölmek için devletin belirli kademelerine gelmiş kişileri gördük." ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi Şerife ana ehliyeti olmadığı halde kamyon sürdü, ben ise tank sürdüm. Tank sürmeyi 15 dakikada öğrendim. Askerde de tankçı değildim. O hainlerin kurumlardaki yerlerini, okuyup vatan, millet, din için siz alacaksınız."

Abdullah İrgin, 15 Temmuz için söyleyecek tek sözünün ihanet ve hainlik olduğunu dile getirerek, "Sizlerin bunları unutmayacağına ve unutturmayacağına inancım tam. Nene Hatun'u hepimiz biliriz. Bizim de 21. yüzyılda Nene Hatunumuz var, o da sizin hemşehriniz, Şerife anamız. Ben eminin ki öğretmenlerimiz sayesinde nice Nene Hatunlar çıkacaktır. Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımızın çıkacağına inancım tamdır." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler okulu gezdi.

Yorumlar