15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri, Beykoz'da buluştu

- Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek: - "Bu ülkeye büyük zarar veren bir girişim, milletin vatan aşkıyla yenildi"

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri, Beykoz'da buluştu

İSTANBUL (AA) - Beykoz Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınları ile gazilere yemek verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'in Beykoz korusundaki sosyal tesislerinde düzenlenen yemek, Kur'an- ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından şehitler için dua edildi.

Darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerinin ve gazilerin ağırlandığı programa İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Süleyman Erdoğdu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, yemekte yaptığı konuşmada, bu ülkeye büyük zarar veren bir girişimin milletin vatan aşkıyla yenildiğini belirterek, "Kardeşlerimiz çıplak elleriyle o malum olaya müdahale ederken canlarını düşünselerdi, bugün burada olma şansımız bekli de olmayacaktı." dedi.

Avrupalıların hala bu işi anlamadıklarını söylediklerini kaydeden Çelikbilek, şöyle konuştu:

"Merkel, 'Darbeyi iyi ki püskürttüler.' diyor. Bugün diğerleri Türklerin çok ciddi bir mücadele verdiğini, olayın yeni yeni farkında vardıklarını söylüyor. Bu millet onların karşısında hep dik durdu. Yüz binler şehit verdiğimizde, 'Neslimiz bitti' dediğimizde bile ayağa kalktık."

Şehit yakınları ve gazilere program düzenlemeyi uzun zamandır arzuladığını anlatan Çelikbilek, "Böyle bir ortamı uzun zamandır istiyordum. Çok güzel oldu. Bizler, özellikle yönetici olan insanlar vefalı olmak zorundadır. Allah bizlere şehitlerimizi, onların ailelerini, gazilerimizi ve ailelerini unutturmasın." ifadelerini kullandı.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ise darbe girişimi gecesi herkesin köprüye çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Şimdi daha iyi anlıyoruz. İkinci bir Kurtuluş Savaşı yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti yeniden doğdu. Peygamber ocağımızın asker kılığındaki teröristleri ülkemizi karanlık günlerine geri döndürmeye çalıştı. Hesap edemedikleri bir şey vardı. Bu millet her zaman küllerinden doğmayı bilir."

Daha sonra "Fedakarlığınız asla unutulmayacak" yazan plaketler, Beykoz'un 3 şehit ve 83 gazi ailesine takdim edildi.

Yorumlar