"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

- AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığınca oluşturulan serginin açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki tarafından yapıldı

Google Haberlere Abone ol
"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

SAMSUN (AA) - AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığınca oluşturulan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"nin açılışı yapıldı.

AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ve demokrasi nöbetlerini fotoğraflarla anlatan sergi hazırlandı. Türkiye'nin tüm illerinde gerçekleştirilmesi planlanan serginin ilki, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Merkezi'nde açıldı.

Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarının da bulunduğu serginin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti'nin Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan gerçekleştirdi. Özhaseki ve Karaaslan, daha sonra sergiyi gezdi.

Karaaslan, AA muhabirine, Anadolu Ajansı ile bazı ajanslardan aldıkları fotoğraflarla düzenledikleri sergiyi Türkiye'nin 81 ilinde açacaklarını söyledi.

Serginin ilkini Samsun'da açtıklarını bildiren Karaaslan, "15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi ve sonrasındaki demokrasi nöbetleri ile milletimiz, demokrasiye ve geleceğine sahip çıktı. Demokrasi fikrinin devam etmesi açısından bu meydanlarda yaşananların, Ankara ve İstanbul dışındaki illerimizde yaşanan olayların görsellerinin paylaşılması açısından bir sergi hazırladık. Anadolu Ajansı'ndan da destek aldık." dedi.

Sergide, Başbakanlığın başlattığı şehit aileleri ve gazilere yardım kampanyasını da duyurduklarını dile getiren Karaaslan, sergiyi gezen vatandaşların kampanyaya destek vermesini çok önemsediklerini kaydetti.

Sergi, yarın akşama kadar açık kalacak.

Yorumlar