15 Temmuz gazisi emekli astsubaylar yeniden demokrasi nöbeti tutacak

- FETÖ'nün darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki demokrasi nöbetinde tanışan ve dost olan iki emekli astsubay, bir yıl sonra aynı yerde demokrasi nöbeti tutmaya hazırlanıyor - Darbecilere karşı farklı yerlerde mücadele ederken yaralanarak gazi olan emekli astsubaylar Karakoca ve Pembeçiçek, milletin ve demokrasinin geleceği için aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini vurguluyor

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz gazisi emekli astsubaylar yeniden demokrasi nöbeti tutacak

ANKARA (AA) - TANJU ÖZKAYA - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacılara karşı mücadele ederken yaralanarak gazi olan ve demokrasi nöbetlerinde tanışan emekli astsubaylar Salih Gürsel Pembeçiçek ile Murat Karakoca, bir kez daha demokrasi nöbetlerinde buluşacak.

FETÖ'nün darbe girişiminin püskürtülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine alanlara inen milyonların arasında yer alan iki emekli astsubay, Ankara'nın farklı bölgelerinde cuntacılara karşı mücadele etti.

Emekli astsubaylardan Karakoca, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde sivillere ateş açan zırhlı aracın önüne geçtiği sırada darbeci bir asker tarafından bacağından vurularak yaralandı.

Pembeçiçek ise yanına aldığı arkadaşlarıyla yıllarca hizmet ettiği Genelkurmay Başkanlığı karargahına koştu. Pembeçiçek, burada cuntacılara karşı tarihi bir direniş sergileyen vatandaşlara destek verdiği sırada, yanındakilerin uyarısı ile başından yaralandığını fark etti.

İki gazi emekli astsubay, yaralarının sarılmasının ardından darbenin püskürtülmesinden sonra başlayan demokrasi nöbetlerinde tanıştı.

O gün darbecilere karşı verilen mücadele ile başlayan dostluk, bugünlerde tekrarlanacak demokrasi nöbetleriyle pekişecek.

- "Zırhlının önünde duvar oldu"

Emekli Kıdemli Başçavuş Karakoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini televizyondan öğrendikten sonra zaman kaybetmeden destek için Ankara Emniyet Müdürlüğüne gittiğini, darbecilerin zırhlı araçtan halka ateş açtığına şahit olduğunu anlattı.

Bir grup vatandaşla zırhlı aracın önüne geçtiklerini belirten Karakoca, bir rütbeli darbeci askerin kendilerine müdahale ettiğini, tartışma sırasında da kendisini bacağından vurduğunu söyledi.

Meslek yaşamında terörle mücadele kapsamında birçok kez görev aldığını ancak bunların hiç birinde yaralanmadığını belirten Karakoca, FETÖ mensubu sözde bir asker tarafından vurulmayı aradan geçen zamana rağmen kabullenemediğini vurguladı.

Tedavisinin ardından demokrasi nöbetlerine katılmak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiğini, burada kendisi gibi emekli astsubay olan Salih Gürsel Pembeçiçek ile tanıştığını ifade eden Karakoca, "Sokaklarda darbecilere karşı milletimizin kazandığı tarihi zaferi o gün demokrasi nöbetleriyle devam ettirmek için Külliye'deydim. 15 Temmuz gecesi benim yaşadıklarımın bir benzerini yaşayan Salih Gürsel kardeşimizle tanıştık. Bir dönem farklı birliklerde, vatan için mücadele eden bizler o gün aynı yerde yine vatan için demokrasi nöbetindeydik." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında yeniden başlayacak demokrasi nöbetlerine katılacaklarını belirten Karakoca, "Allah izin verirse geçen yıl olduğu gibi yine demokrasi nöbetinde, istikbalimiz ve demokrasimiz adına alanlarda olacağız. Salih Bey ile geçen yıl devam edip ara verdiğimiz vatan nöbetinde bir kez buluşacağız.” diye konuştu.

- "Milletimizin yeniden dirilişine şahit oldum"

Emekli Kıdemli Başçavuş Salih Gürsel Pembeçiçek de darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanlığı önünde halkın tanklara karşı koyduğunu, bu sırada karargahın nizamiyesi ve helikopterden üzerlerine ateş açıldığını söyledi.

Darbecilere karşı koydukları sırada başına aldığı şarapnel parçasıyla yaralandığını anlatan Pembeçiçek, “O gün milletimizin yeniden dirilişine şahit olmanın gururu ile başımdan aldığım yarayı hissetmedim. Yıllarca üniformasını taşımanın şerefine nail olduğum ordumuzun böyle bir girişimde bulunmayacağını biliyordum. Ancak o gün asker kılıklı teröristlere karşı halkımızın başarısı, Türkiye'de darbe olgusunu tarihe gömmüştür." değerlendirmesini yaptı.

Darbenin püskürtülmesinden sonra günlerce süren demokrasi mitinglerine katıldığını, bundan sonra da düzenlenecek bütün etkinliklere katılacağını ifade eden Pembeçiçek, şunları kaydetti:

"Meslektaşım Murat Bey'in de anlattığı gibi ellerimizde bayraklarla Külliye'de demokrasi nöbeti sırasında tanışma imkanımız oldu. Sohbetimizde, benzer bir akıbeti yaşadığımız ortaya çıktı. O günün şuur ve kararlılığıyla bugün de bundan sonra da demokrasi nöbetlerini tutmaya devam edeceğiz. Bizler emekli olsak da asker kişiliğimizi ömrümüzün sonuna kadar devam ettireceğiz. Mesleğimizin ve inancımızın gereği, kimden gelirse gelsin bu vatana karşı yapılacak saldırılara karşı bedenimizi siper etmeye devam edeceğiz."



Yorumlar