15 Temmuz gazisi 3 ayda 32 ameliyat oldu

- 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan Gündüz: - "İlk günden itibaren ortalama 3 günde bir ameliyata giriyorum. Bugüne kadar 32'den fazla ameliyat geçirdim. En az 2-3 ay daha hastanede tedavim devam edecek. Sonrasında ise ayağım kesilmezse fizik tedavisine başlayacağız. O da yaklaşık 1 yıl sürecek" - "Darbecilerin yargılandığı mahkeme salonuna gitmek istiyorum. Bize o gün 'Atış serbest, vurun' denildi. Onlara 'Bak benim alnım temiz, ya sizinki?' diye sormak istiyorum. Mahşerde görüşeceğiz. Sen, 'Benim vatanımın ekmeğini yiyeceksin, sonra da ihanet edeceksin' yok öyle bir şey. 3 aydır ne çektiğimi bir ben, bir de eşim biliyor. Allah kimseye yaşatmasın"

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz gazisi 3 ayda 32 ameliyat oldu

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaralanan Sabri Gündüz, "İlk günden itibaren ortalama 3 günde bir ameliyata giriyorum. Bugüne kadar 32'den fazla ameliyat geçirdim. En az 2-3 ay daha hastanede tedavim devam edecek. Sonrasında ise ayağım kesilmezse fizik tedavisine başlayacağız. O da yaklaşık 1 yıl sürecek." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbeciler tarafından G-3 mermisiyle yaralanan 30 yaşındaki, 1 çocuk babası Sabri Gündüz'ün tedavisi 3 aydır devam ediyor. Maslak'taki Acıbadem Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük destekçisinin eşi Eda Gündüz olduğunu ve artık evine gitme hayalleri kurduğunu belirtti.

En çok evinde kızıyla oynamayı özlediğini anlatan Gündüz, "İlk günden itibaren ortalama 3 günde bir ameliyata giriyorum. Bugüne kadar 32'den fazla ameliyat geçirdim. En az 2-3 ay daha hastanede tedavim devam edecek. Sonrasında ise ayağım kesilmezse fizik tedavisine başlayacağız. O da yaklaşık 1 yıl sürecek." diye konuştu.

- "Her gün daha iyiye gidiyor"

Şu an tek isteğinin ayağa kalkabilmek ve biraz da olsa bacağını bükebilmek olduğunu söyleyen Gündüz, o kadar acı çektikten sonra ayağının kurtarılmasının kendisi için ödül olacağını belirtti. Sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini aktaran Gündüz, hiçbir zaman karamsarlığa düşmediğine vurgu yaptı. Gündüz, "Narkoz bunaltıyor artık. Ağrılar çok yüksek. Normal ağrı kesiciler bile kesmiyor. Bir noktadan sonra düzelecek olacağını düşünmek güzel bir şey. Tek bitmeyen acı serisi. Ameliyat geceleri çok kötü oluyorum. Bazen dayanılamayacak ağrılar oluyor." ifadelerini kullandı.

Gazi olmasını kendisi için bir ayrıcalık olarak değerlendiren Gündüz, bu ve benzer durumların bir daha yaşanmamasını diledi. 15 Temmuz darbe girişimi akşamı "mermi"nin önüne koyabileceği tek kalkanın vücudu olduğunu kaydeden Gündüz, şunları söyledi:

"Vatan sağ olsun. Nasibimiz gazilikmiş, şehadete eremedik ama daha bitmedi. O kadar acı çektim ama hiç pişmanlık yaşamadım. Hep Allah'a dua ettim, çok ağladım. Bazen evimi özlediğim için bazen de acılarım için. 30 yaşındayım bugüne kadar hiç bu kadar ağlamamıştım."

- "Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı, 3 gün 'havalarda' uçtuk"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı'nda telefonla arayarak bayramını tebrik ettiğini hatırlatan Gündüz, 15 Temmuz'dan sonra kendisini sevindiren en önemli olayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini duymak olduğunu anlatarak şunları dile getirdi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aradıktan sonra 3 gün 'havalarda' uçtuk. Bizim için iyi bir moral oldu. Yaklaşık 2 dakika konuştuk. Onun 'Selamünaleyküm' demesi bile yetti. 'Şifa bulasın' diye dua etti. Eşimin hal hatırını sordu."

- Darbecilerin yargılandığı mahkemeye gitmek istiyor

Darbecilerin yargılandığı mahkeme salonuna gitmek istediğini anlatan Gündüz, "Bize o gün 'Atış serbest, vurun' denildi. Onlara 'Bak benim alnım temiz, ya sizinki?' diye sormak istiyorum. Mahşerde görüşeceğiz. Sen, 'Benim vatanımın ekmeğini yiyeceksin, sonra da ihanet edeceksin' yok öyle bir şey. 3 aydır ne çektiğimi bir ben, bir de eşim biliyor. Allah kimseye yaşatmasın." şeklinde konuştu.

Yorumlar