15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Londra’da

- Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), AA'nın fotoğraflarından oluşan sergiyle FETÖ'nün darbe girişimini İngilizlere anlatmayı amaçlıyor

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Londra’da

LONDRA (AA) - Avrupalı Türk Demokratlar Birliğince (UETD) İngiltere’nin başkenti Londra’da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı.

Thames Nehri kıyısında, kentin simgelerinden London Eye’a yakın bir noktada açılan sergide 40 fotoğrafa yer verildi. AA foto muhabirlerinin darbe girişimi gecesi ve sonrasında çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi kenti ziyaret eden turistlerden de ilgi görüyor.

UETD İngiltere Başkanı Turhan Özen yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da Türkiye'de büyük bir felaketin yaşandığını belirterek, "Halkımız büyük bir kahramanlık gösterip Türkiye’yi bu felaketin eşiğinden geri çevirdi. 15 Temmuz’dan beri Türkiye’de gerçekleşen bu olayı bütün dünyaya anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Türk halkının 15 Temmuz'da kazandığı zaferi yok etmek için büyük gayret sarf edenlerin bulunduğuna dikkati çeken Özen, "Biz bunu her platformda anlatmaya çalışıyoruz. Paneller düzenledik, raporlar yazdık bu konuda. Bu sefer de sanatsal bir etkinlikle tanıtmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

15 Temmuz konulu etkinliklerini sürdüreceklerini anlatan Özen, konuyu gündemde tutup insanları doğru bilgilendirmeye çalışacaklarını kaydetti.

Sergiyi ziyaret edenlerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Özen, "İnsanlar müteşekkirler. Çünkü dünyanın başka köşelerinde olan olaylardan çok haberdar olamıyorsunuz. Fotoğraflar sözlerin çok ötesinde bir etki yapıyor. Bu resimler insanların kalplerine de, beyinlerine de nüfuz ediyor." görüşünü dile getirdi.

Özen, 15 Temmuz Sergisinin 5 gün süreyle ziyaret edilebileceğini sözlerine ekledi.


Yorumlar