"15 Temmuz Derneği" kuruldu

- Darbe girişimini ve o geceden çıkışı sağlayan kahramanlıkları unutturmamak amacıyla kurulan derneğin yönetim kurulu başkanlığını Abdurrahman Tarık Şebik üstlendi

Google Haberlere Abone ol
"15 Temmuz Derneği" kuruldu

İSTANBUL (AA) - 15 Temmuz darbe girişimini ve o geceden çıkışı sağlayan kahramanlıkları unutturmamak amacıyla "15 Temmuz Derneği"' kuruldu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Abdurrahman Tarık Şebik'in kurucu yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği derneğin, kurucu yönetim kurulu üyeleri arasında darbe girişimini protesto ettiği sırada şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank'ın kardeşi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, aynı gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Erol Olçok’un kardeşi Cevat Olçok ve karikatürist-oyuncu Hasan Kaçan yer aldı.

Kuruluşunun ardından derneğin ilk toplantısında, "şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yönelik destek çalışmalarına çok hızlı ve sistemli bir şekilde başlanması", "darbe girişiminin ve darbeye karşı kahramanca duruşun ulusal ve uluslararası platformlarda anlatılması" ve "hafızalarda canlı tutulması adına projeler hazırlanması"na karar verildi.

Dernek yönetimince ayrıca muhtelif kurum ve organizasyonlarla iş birlikleri yapılması, benzer amaçlı projelerin hayata geçirilebilmesi, 15 Temmuz şehitlerinin hatıraları ve yakınlarının hassasiyetlerinin gözetilmesi noktasında sorumluluk alınması kararlaştırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarık Şebik, derneğin kuruluş amacını "15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimi karşısında asil bir duruş sergileyerek darbe girişimine fırsat vermeyen halkımızdaki milli birlik ve beraberlik şuurunu yaygınlaştırmak, bu şuuru gelecek nesillere taşımak, göğsünü kurşunlara siper ederek şanlı bir vatan müdafaası gösteren şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak, şehit ailelerine, gazilerimize, gazi ailelerine dost, kardeş ve hami olmak." şeklinde açıkladı.

Şebik, derneğin faaliyet alanlarının genişletilebilmesi için "15 Temmuz Vakfı"nın kuruluş çalışmalarının yürütüldüğünü de kaydetti.


Yorumlar