"15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" Makedonya'da anıldı

- Başkent Üsküp'te, MUSİAD tarafından, "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Toplantısı" düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
"15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" Makedonya'da anıldı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Toplantısı" düzenlendi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Makedonya Temsilciliği tarafından düzenlenen anma toplantısına Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil'in yanı sıra Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Yağcılar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitleri minnetle andığını ifade ederek, "Anavatanı dışında yaşayan Türkler olarak darbe girişimini kınamayı sürdüreceğiz. Darbe girişiminde demokrasiye karşı hareket edenlere sesimizi yükselttik, yükseltmeye de devam edeceğiz." dedi.

Yağcılar, Makedonya'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına da başsağlığı diledi.

Şölendil de FETÖ'nün darbe girişiminin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkının kararlı, dirayetli ve cesur tutumu karşısında başarısızlıkla sonuçlandığını anımsatarak, "Devletine ve milli iradesine bağlı olan Silahlı Kuvvetler ve Emniyet mensuplarının darbe girişimine karşı vermiş oldukları mücadele her türlü övgüye layıktır." ifadesini kullandı.

Darbe girişimine karşı gösterilen birlik ve beraberlik duygusunun 7 Ağustos Pazar Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde bir kez daha "taçlandırıldığını" söyleyen Şölendil, kamu düzeninin korunmasına sahip çıkma sürecinin devam edeceğini aktardı.

MUSİAD'ın Makedonya Temsilcisi Bilal Kara ise FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, MUSİAD'ın Türkiye'nin yurt dışındaki ekonomik ve milli değer sembolü haline geldiğini söyledi.

Çanakkale Savaşı'nda Hintliler, Avusturya ve Yeni Zelandalıların kandırıldığını aktaran Kara, "Ülkemizin evlatlarını karşı karşıya getiren, masum erleri bir takım yalanlarla halkımızın üzerine salan bu sinsi iradenin yaptıkları Çanakkale Savaşı'nda sömürgelerini bize karşı savaşmaya zorlayan iradelere benzemekte ancak Allah'ın lütfü ile bu sinsi iradeler hep mağlup oldu." diye konuştu.

Anma toplantısı kapsamında ayrıca 15 Temmuz gecesini anlatan belgesel film gösterimi de yapıldı.

Yorumlar