14'üncü Beyrut Maratonu

- Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen 14'üncü Beyrut Maratonu'na on binlerce Lübnan vatandaşının yanı sıra çeşitli ülkelerden gelen binlerce kişi katıldı

Google Haberlere Abone ol
14'üncü Beyrut Maratonu

BEYRUT (AA) Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen 14'üncü Beyrut Maratonu'na 47 bin kişi katıldı.

Beyrut Maratonu Federasyonu tarafından organize edilen komitenin açıklamasına göre, maratona çoğu Lübnanlı ve aralarında 37 farklı ülke vatandaşının da olduğu 47 bin kişi katıldı. Aralarında gençler, çocuklar, kadınlar ve engellilerin de olduğu katılımcılar 11 farklı etapta mücadele etti.

Şehrin çevresini turlayan 42 kilometrelik zorlu yarışta uluslararası atletler ter döktü. Kenyalı atlet Edwin Kibet Kiptoo, yarışı 2 saat 13 dakika 19 saniyelik derecesiyle birinci sırada bitirerek 40 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Etiyopyalı Abebe Gizachew Habtegebrel, 2 saat 14 dakika 06 saniyelik derecesiyle ikinciliği elde ederken, Kenya'dan Jackson Kibet Limo 2 saat 15 dakika iki saniyelik derecesiyle yarışı üçüncü tamamladı.

Lübnanlı Şirin Nüceym ise 42 kilometrelik maratonu dördüncü sırada bitiren ilk Lübnanlı kadın olarak adını maraton tarihine yazdırdı.

Lübnan'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan adayı Saad Hariri de yedi kilometrelik koşuya katıldı. Hariri katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Öte yandan, maraton güzergahı boyunca güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri hazır bulunurken koşucular için de su ve yiyecek standları kuruldu.

Etkinlik sırasında Beyrut'un çevresindeki yolların kapatılması nedeniyle şehrin bazı bölgelerinde trafik sıkışıklığının yaşandığı kaydedildi.

Yorumlar