14. Kemer Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali

- Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen festival, kortej yürüyüşüyle başladı - Festivalde sanatçılar Alişan ve Elif Buse Doğan konser verdi. Doğan, konser sonrası sıcak hava ve nem nedeniyle baygınlık geçirdi, sanatçıya sahnedekiler ve sağlık görevlileri müdahale etti

Google Haberlere Abone ol
14. Kemer Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali

ANTALYA (AA) - Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali, kortej yürüyüşü ile Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin ilk gününde Kemer Ralli Alanı'ndan başlayan kortej yürüyüşü, Liman Caddesi güzergahını takip ederek ilçe stadında sona erdi. Korteje, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, CHP Kemer İlçe Teşkilatı Başkanı Erdem Cesur ve vatandaşlar katıldı.

Kortejde, turistik tesislerin ve eğlence merkezlerinin yerli ve yabancı animasyon ekiplerinin katılımıyla hazırlanan tırlar, vatandaşların beğenisi topladı. Korteje Kemer Enduro Motosiklet Kulübü sporcuları da eşlik etti.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı festivalin ilk gününde Türk halk müziği sanatçısı Elif Buse Doğan konser verdi. Doğan, söylediği hareketli türkülerle konseri izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı.

Doğan, konser sonrası sıcak hava ve nem nedeniyle baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren sanatçıya sahnedekiler ve sağlık görevlileri müdahale etti.

Doğan'dan sonra sahneye şarkıcı Alişan çıktı. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Alişan, sevilen parçalarını seslendirdi. Alişan'ın okuduğu şarkılara zaman zaman dinleyiciler de eşlik etti.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen sene festivalin Ramazan Bayramı'na denk gelmesiyle yaklaşık 150 bin yerli misafirin Kemer'e geldiğini belirterek, bu sene ise Rus misafirlerin daha fazla olduğunu söyledi.

Hem bayram hem de tatil dolayısıyla Kemer'e gelen misafirlerin sanatla buluşmalarını sağlamak istediklerini ifade eden Gül, festivale gelen herkesin mutlu ayrılmasını istediklerini dile getirdi.

Festival, bugün Derya Uluğ ve Koray Avcı konserleriyle devam edecek.


Yorumlar