14 hakim-savcı tutuklandı

-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 hakim ve savcı, sevk edildikleri hakimlikçe tutuklanırken, 14 hakim-savcı da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
14 hakim-savcı tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 45 hakim ve savcıdan, 14'ü tutuklanırken, 14'ü ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Diğer 17 kişinin adliyedeki işlemleri sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan 648 hakim ve savcıdan İstanbul'da görev yapan 67'sinden gözaltına alınan 45'inin adliyedeki işlemleri sürüyor.

Soruşturmayı yürüten savcılık, 28 hakim ve savcının tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de ifadesi alınan 28 şüpheliden 14'nün ''terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, diğer 14 hakim-savcının ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Adli kontrol hükümleri kapsamında, 14 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı kondu.

Gözaltına alınan diğer 17 hakim-savcının ise adliyedeki sorgu işlemleri sürüyor. Ayrıca hakkında gözaltı kararı çıkarılan ancak adreslerinde bulunamayan 22 hakim ve savcıyı arama çalışmaları ise devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, Bakırköy Adalet Sarayı'ndan 8, Büyükçekmece Adliyesi'nden 1, Küçükçekmece Adliyesi'nden 1, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nden 4, Bölge Adliye Mahkemesi'nden 2, İstanbul Adliyesi'nden 26, Anadolu Adliyesi'nden 9, Silivri Adliyesi'nden 2 ve Bölge İdare Mahkemesi'nden de 14 olmak üzere 67 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Yorumlar