"12. Antalya Çiçek Festivali"

- 12. EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali başladı - ATB Başkanı Çandır: - "Bu yıl yaklaşık 2 milyon dal çiçeği hem araçların süslenmesinde hem de halka dağıtma şeklinde kullanacağız"

Google Haberlere Abone ol
"12. Antalya Çiçek Festivali"

ANTALYA (AA) - Türkiye'de kesme çiçeğin üretimi ve ihracatında önemli bir paya sahip Antalya'da, 12. EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali başladı.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Çiçek Festivali, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde gerçekleşiyor.

Festivale, EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekleri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası, Antalya Gazeteciler Cemiyeti destek veriyor.

Festivalin ilk gününde Cumhuriyet Meydanı rengarenk çiçeklerle süslenirken, onlarca tür çiçek vatandaşla buluştu.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival kapsamında yarın geleneksel hale getirdikleri kortej yürüyüşü yapacaklarını söyledi.

Kortejde çiçekler dağıtarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar geleceklerini belirten Çandır, "Bu yıl yaklaşık 2 milyon dal çiçeği hem araçların süslenmesinde hem de halka dağıtma şeklinde kullanacağız." dedi.

Festival için yaklaşık bir aydır hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını aktaran Çandır, "Antalya kesme çiçek sektöründe yıllık yaklaşık 85 milyon dolarlık bir ihracat yapılıyor. Türkiye'den yapılan kesme çiçek ihracatının da yaklaşık yüzde 80'ini gerçekleştiriyor. Türkiye'nin ilk EXPO'sunu Antalya'da yapıyoruz. Bu nedenle festivalimiz iki kat daha önemli." diye konuştu.

Festival kapsamında yarın Cumhuriyet Meydanı'nda kurulacak çadırlarda çocuklar, EXPO 2016 Antalya atölye çalışmalarına katılacak. Meydanda kurulacak sahnede çocukları eğlendirecek gösterilere yer verilecek.

Saat 17.00'de Cender Otel önünde çiçekten arabalar yarışması düzenlenecek. Cender Otel önünden tramvay yolunu takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan güzergahta ise kortej yürüyüşü gerçekleşecek.

Tasarım yarışmaları, tahta bacak ve palyaçolarla renklenecek festivalde, korteje Büyükşehir Belediyesi'nin bandosu eşlik edecek. Çiçeklerle süslenmiş araçlarla rengarenk olacak Antalya sokakları, çiçek kostümlü çocuklarla şenlenecek.

Yorumlar