11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali

- Festival kapsamında "Sersem kocanın kurnaz karısı" adlı oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu - Tiyatro sanatçısı Kazaz: "Dünyanın neresine giderseniz gidin, çoğu ülkenin ana dili Türkçe. Türkiye Cumhuriyeti'nde konuşulan dil, Türkiye'de yaşatılan gelenek ve görenekler o ülkelerde yaşatılıyor"

Google Haberlere Abone ol
11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen ''Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali'' kapsamında, ''Sersem kocanın kurnaz karısı'' adlı oyun sahnelendi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulan ve yönetmenliğini Zekir Sipahi'nin yaptığı oyunda, Ethem Kazaz, Erza Toçilla, Bekir Hocalar, Hajat Toçilla, Asim Mongovci, Ferda Derviş, Gencer Tatar, Nafiz Gürcüali, Ozan Fişar ve Işıl Kazaz sahne aldı

Üç perdelik eseri izlemeye gelen tiyatroseverlere, birbiriyle ilişkili birkaç konunun ele alındığı oyunda, Türk tiyatrosunun kendi kimliğini arayış serüveni esprili bir dille anlatıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, oyunun ardından yönetmen Zekir Sipahi ve oyunculara plaket verdi.

Oyuncu Ethem Kazaz, yaptığı açıklamada, Türk milletinin dünyanın en şanslı ülkesinde yaşadığını ifade etti.

Türkiye'nin dünyanın en şanslı ülkesi olduğunu savunan Kazaz, ''Dünyanın neresine giderseniz gidin, çoğu ülkenin ana dili Türkçe. Türkiye Cumhuriyeti'nde konuşulan dil, Türkiye'de yaşatılan gelenek ve görenekler o ülkelerde yaşatılıyor. Hiçbir ülkenin böyle bir şansı yoktur. Böyle bir şans sadece Türkiye'ye aittir ve ne mutlu ki Türkiye'de yaşıyorsunuz.'' diye konuştu.

Yorumlar